Societat 15/10/2014

Els familiars de les víctimes del Madrid Arena reclamen penes més altes per als responsables de la tragèdia

La fiscalia ha sol·licitat 4 anys de presó per a l'empresari responsable de l'esdeveniment, tres per als responsables de seguretat i dos anys i mig per als metges que hi havia al recinte

Efe
2 min

MadridEls advocats dels familiars de les víctimes del Madrid Arena s'han mostrat aquest dimecres "totalment en desacord" amb l'escrit d'acusació de la fiscalia en considerar que les penes sol·licitades pels responsables de la tragèdia de 2002, les acusacions omeses i les responsabilitats civils demanades no responen a la gravetat dels fets.

El fiscal demana, en les seves conclusions provisionals, 4 anys de presó per a l'empresari Miguel Ángel Flores per cinc delictes d'homicidi per imprudència greu. Pels mateixos delictes, la Fiscalia reclama una pena de tres anys de presó per a onze acusats més (responsables de la seguretat de l'esdeveniment) i dos anys i sis mesos de presó per als metges Simón Viñals i el seu fill Carles, encarregats de la infermeria del Madrid Arena, així com la seva inhabilitació per exercir la professió durant sis anys.

La informació, primer als familiars

En un comunicat, les acusacions particulars del Madrid Arena han mostrat la seva absoluta disconformitat, malestar i sorpresa perquè el fiscal hagi facilitat a la premsa el seu escrit d'acusació abans que les diferents representacions processals tinguessin coneixement del mateix, a través del jutjat, "facilitant a les defenses la seva tasca".

A més, lamenten que el passat mes de juliol el ministeri públic donés a conèixer als mitjans de comunicació un informe de la clínica metge forense sobre l'actuació dels responsables de l'assistència mèdica en l'esdeveniment, "amb absolut menyspreu al sentiment de les famílies de les víctimes".

Per això, insten de manera "expressa" a la Fiscalia a abstenir-se de facilitar la premsa informació rellevant abans que a les parts personades en el procediment.

Per als advocats de les víctimes, aquesta actuació de la fiscalia s'allunya de les funcions que té recollides en el seu estatut: vetllar per la protecció de les víctimes, propiciar que la funció jurisdiccional s'exerceixi eficaçment, així com defensar la legalitat, la independència dels tribunals i procurar la satisfacció de l'interès social.

stats