Societat 13/05/2016

Gairebé 1.600 famílies, objectores de les proves de primària

La majoria d'insubmissions s'han produït als exàmens de tercer

Ara
1 min
Alumnes de l'escola Carlit, fent les proves de sisè de primària

BarcelonaLa Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI) ha tancat la campanya 2016 d’objecció de consciència a la LOMCE a través de les proves de primària amb una xifra de 1.595 famílies objectores, 1.112 de les quals són de 3er de Primària i 483 de 6è. L’objecció s’ha realitzat a 79 centres en el cas de tercer i a 46 centres en el cas de sisè, pertanyents a 29 poblacions de tot Catalunya, sempre segons dades de la XEI.

L'entitat critica que els objectors de consciència s'han hagut "d'enfrontar" al Departament d'Ensenyament per les "maniobres de coacció" dels inspectors, la "falta d'honestedat i pluralitat dels mitjans públics de comunicació" i els "dubtes, temors i informació falsejada" que tenia la comunitat educativa. Tot i així, valoren com un "èxit contundent" l'increment de famílies objectores.

Segons la XEI, les famílies objectores s’han informat i han debatut les implicacions de les proves i de l’acció política de no realitzar-les, "han vençut temors com les conseqüències que la insubmissió podia tenir per a l’expedient dels seus fills" i, finalment, han pres la decisió i s’han organitzat per no dur els seus fills a l’escola durant diversos dies. "En una època en què la paraula ‘desobediència’ apareix fàcilment en boca de tots, a Catalunya són 1.595 famílies objectores les úniques que han desafiat col·lectivament la legislació vigent; i ho han fet per l’educació", assegura la XEI en un comunicat.

La XEI considera les proves "un símbol i alhora un instrument estructural del sistema educatiu propugnat per la LOMCE i, en molts aspectes, per la LEC, que porta cap a la privatització i la mercantilització de l’educació".

stats