SOCIETAT
Societat 06/03/2014

Les famílies acusen el Govern de fer una oferta de places escolars amb criteris "únicament economicistes"

La Federació d'AMPA denuncia que es tanquen centres pendents de construcció i amb projectes pedagògics innovadors

Agències
1 min
La FAPAC denuncia que les prioritats d'Ensenyament en l'oferta de places pel curs que ve són "únicament economicistes"

BarcelonaLa Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha denunciat aquest dijous que la planificació del departament d'Ensenyament en l'oferta de places per al curs que ve es guia "únicament" per criteris "economicistes".

FAPAC considera que el tancament de centres es fa, més pes demogràfic, per un "estalvi compulsiu digne d'un escanyapobres del segle XIX". En aquest sentit, han criticat que el Departament tanqui escoles que estan "pendents d'una actuació d'obres important", com ara la construcció d'un nou edifici o una remodelació. A més, declaren que s'estan "atacant" alguns centres amb projectes pedagògics innovadors per motius "ideològics".

La vicepresidenta de FAPAC, Laura Colls, ha demanat que si hi ha una davallada demogràfica en alguna escola caldria "intentar equilibrar la matriculació per aprofitar aquesta davallada per disminuir les ràtios i millorar la qualitat educativa."

El mateix dia que la consellera Rigau ha explicat en roda de premsa l'oferta de places de la preinscripció per al curs 2014-2015, la FAPAC n'ha denunciat la "manipulació" i ha convocat una concentració per aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per dir "no al tancament de línies i escoles a Catalunya".

stats