Societat
Societat 01/10/2011

Les farmàcies de guàrdia també comencen a tancar de nit

Els establiments segueixen un nou model de planificació que preveu que els usuaris triguin un màxim de trenta minuts per trobar una farmàcia

Ara
1 min

Des d'aquest dissabte, algunes de les farmàcies de guàrdia tancaran a la nit.

La mesura respon a l'adaptació al nou mapa de farmàcies de guàrdia que coincideix amb el reordenació dels serveis d'urgències i hospitalaris i el tancament de Centres d'Assistència Primària (CAP) que fins ara oferien atenció nocturna.

Segons el pacte acordat entre la Conselleria de Salut i el Col·legi de Farmacèutics, es preveu que els usuaris triguin un màxim de trenta minuts per trobar una farmàcia a la zona.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Per al Col·legi de Farmacèutics, la mesura respon a una adequació de la realitat perquè moltes farmàcies atenien serveis de comoditat. Maria Calvo, secretària del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB), ha explicat a Catalunya Informació que "en el moment en què deixa d'haver-hi serveis d'atenció continuada, no té sentit que hi hagi farmàcies de guàrdia, on en realitat s'atenien moltes necessitats que no eren urgents".

De moment, són poques les farmàcies que s'han adherit al procés, i la majoria encara obriran de nit.

stats