Societat 12/09/2013

La FAVB s'oposa que Barcelona dediqui un carrer a Joan Antoni Samaranch

La Federació de Veïns de la capital no només hi està en contra pel seu passat franquista, sinó també perquè va ser el responsable de la construcció del barri Ciutat Meridiana

Efe
1 min

BarcelonaLa Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha mostrat avui la seva oposició al fet que es canviï el nom del passeig Olímpic de Barcelona pel de passeig de Joan Antoni Samaranch, l'expresident del Comitè Olímpic Internacional (COI).

L'associació argumenta en un comunicat que no es tracta només de "la seva implicació amb el franquisme, el seu passat falangista i la seva participació rellevant en llocs de poder de la dictadura", sinó que Samaranch també va promoure el barri de Ciutat Meridiana, "un dels espais de la ciutat amb més problemes urbanístics, que són en bona part l'origen dels actuals problemes socials".

La FAVB també ha criticat el model urbanístic associat als Jocs Olímpics, motiu de la proposta de posar el seu nom a un carrer. Samaranch va ser president del Comitè Olímpic Internacional entre 1980 i 2001.

stats