LLEURE
Societat 18/03/2014

Joves voluntaris de la Federació Catalana de l'Esplai han estat guardonats amb un dels premis d'Educació en el Lleure Lluís Carulla

El projecte premiat, en el qual han participat més de 120 joves de nou esplais, ha treballat per recuperar el paisatge agrari a Ogassa (Ripollès)

Elisenda Barreda
1 min

BarcelonaJoves voluntaris de la Federació Catalana de l'Esplai han rebut aquest dimarts un dels guardons dels X Premis d'Educació en el Lleure Lluís Carulla pel seu projecte de recuperació del paisatge agrari a la Vall d'Ogassa (Ripollès).

La iniciativa ha comptat amb la participació de més de 120 joves voluntaris de nou esplais al llarg de diversos caps de setmana del passat mes d'octubre i ha permès promoure la conservació de les pastures i del territori de la Vall d'Ogassa, per tal d'afavorir la gestió de l'espai rural.

Concretament, els joves van restaurar una bassa, un corralet, un abeurador i van recuperar diferents prats de pastura i caixes de nius de mussol.

El jurat ha valorat el servei innovador i voluntari que els joves han ofert al municipi i ha destacat el fet que el projecte s'ha formulat des d'una perspectiva de treball educatiu de qualitat, fonamentat en valors solidaris.

Durant el lliurament de premis, el director general de Joventut, Toni Reig, ha destacat que el projecte de recuperació del paisatge agrari a la Vall d'Ogassa suposa "un compromís pel món rural, pel patrimoni i que fa país amb aquest aprenentatge i servei".

El representant del jurat, Josep González, ha destacat que "el joc i el lleure són una de les bases que conforma la cultura".

Entre la resta de guardonats, destaca el grup de colònies de Borredà, "Camells... un gran invent!" o els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya-Demarcació de Girona.

stats