Publicitat
Publicitat

Ensenyament

Les federacions de pares d'alumnes es queden sense subvenció

La partida de 320.000 euros per al 2011 no s'ha convocat, quan encara queda per pagar una part de la del 2010

Les federacions d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (Fapac, Fapaes, CCAPAC i Fapel) s'han quedat sense la subvenció que els corresponia per al 2011, una partida total de 320.000 euros prevista als pressupostos de l'any passat. La Generalitat, que encara deu una part de la subvenció corresponent al 2010, no ha realitzat la convocatòria d'aquestes subvencions per al 2011 i ha destinat aquests diners a d'altres programes "que beneficien els alumnes directament", segons fonts de la Conselleria d'Ensenyament.

La major part de la partida correspon als 200.000 euros de subvenció per a la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac). La seva presidenta, Imma Fuyà, explica que aquest diners representen prop del 40% del pressupost de l'entitat, que ha hagut de "tancar programes de dinamització d'algunes AMPAs".

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes d'Educació Secundària (Fapaes) en rebia uns 60.000. La supervivència d'aquesta entitat no està clara, segons Efe, ja que la pèrdua d'aquesta subvenció del 2011 se suma al deute del 60% de la subvenció del 2010 que la Generalitat encara manté amb la federació. Tampoc la Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (CCAPAC), que agrupa la majoria de centres concertats catalans, i la Federació d'Associacions de Mares i pares d'Escoles Lliures de Catalunya (Fapel) no han rebut la subvenció del 2011.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de