Societat 26/04/2012

Jorge Fernández Díaz adverteix al 15-M que les acampades són "actes il·legals"

El ministre de l'Interior ha contestat així a les propostes del moviment 15-M, que vol celebrar actes entre l'1 i el 28 de maig per commemorar el seu primer aniversari

Efe
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant una compareixença aquesta tarda a la Comissió d'Interior del Congrés dels Diputats / EFE

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha advertit aquest dimecres al moviment 15-M –que té previst tornar a acampar a la Puerta del Sol a partir del pròxim 12 de maig coincidint amb el seu primer aniversari– que les acampades són "actes il·legals".

Així, ho ha assegurat el ministre als mitjans de comunicació abans de comparèixer al Congrés per retre compte del balanç de la criminalitat el 2011, així com de les mesures que pensa posar en marxa el seu departament en aquesta matèria.

"Evidentment, les acampades són il·legals. Les manifestacions es fan en el marc de la llei, i no només s'han de respectar, sinó també protegir-les, sempre que s'exerceixin en el marc de la llei", ha assenyalat el ministre quan se li ha preguntat sobre la intenció del moviment del 15-M de manifestar-se el 12 de maig i acampar a la Puerta del Sol fins al dia 15.

La concentració al centre de Madrid forma part de les propostes per a la mobilització global convocades per als dies compresos entre el 12 i el 15 de maig, segons informa la web del moviment.

Actes de l'1 al 28 de maig

Tanmateix, els actes començaran el dia 1 de maig amb la instal·lació d'un punt d'informació fix a la Puerta del Sol i finalitzaran el dia 28, coincidint amb el primer aniversari del naixement de les assemblees de barris i pobles de Madrid.

El dia 12 hi haurà una manifestació que començarà a les 19 hores, en quatre punts diferents: San Bernardo, Atocha, Cibeles i plaça Oriente.

Els organitzadors tenen previst que tots els participants en la manifestació conflueixin en aquestes quatre places per finalitzar amb l'arribada simultània a la Puerta del Sol.

La intenció del moviment d''indignats' del 15-M és que del 12 al 15 de maig la Puerta del Sol es converteixi en una assemblea permanent, segons informa el seu lloc web.

stats