La Fiscalia ara dona per bona la condemna d’abusos per la violació de Manresa

Demana que els tres autors que no estan fugats entrin a la presó a l’espera del Suprem

2 min
Imatge d'arxiu de la 'Manada' de Manresa

BarcelonaTot i que la Fiscalia, al final del judici, va elevar d’abusos a agressió sexual la petició per la violació per torns d’una menor a Manresa, l’Audiència de Barcelona va condemnar els fets per un delicte d’abusos. El ministeri públic va recórrer la decisió i fa poques setmanes el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va mantenir el mateix criteri però amb un vot particular d’un dels tres jutges, que defensava la condemna per agressió. Ara, després del revés del TSJC, la Fiscalia ha descartat portar-ho al Tribunal Suprem i ha donat per bona la sentència per abusos, segons informa Efe, com també ha fet l’acusació particular que representa la víctima. En canvi, la defensa dels condemnats ha presentat un recurs al Suprem per rebaixar la pena.

El que ha demanat la Fiscalia és que els tres autors que no estan fugats entrin a la presó a l’espera del pronunciament del Suprem. Dos condemnats fa més d’un any que tenen una ordre de crida i cerca que fins ara no ha donat resultats. Els dos fugats ja no van assistir a la vista que va fer l’Audiència de Barcelona a finals del 2019, un cop dictada la sentència, per decidir si els enviava a la presó mentre es resolien els recursos. Des de llavors no consta que s’hagi localitzat els dos nois. L’Audiència va imposar als cinc una condemna d’entre 10 i 12 anys de presó per abusos i no per agressió sexual, tot i que en el relat dels fets veia acreditat que els homes havien forçat la menor per torns en una nau abandonada.

Sense seguir el Suprem

Però els jutges de l’Audiència van considerar que no hi havia hagut ni violència ni intimidació, perquè l’adolescent havia begut i no s’hi va resistir. I així van argumentar la sentència per abusos. El TSJC va acceptar aquesta justificació, però l’únic magistrat home del tribunal va emetre un vot particular per desmarcar-se de les seves dues companyes: va valorar que hi havia hagut intimidació i que es tractava, per tant, d’una agressió sexual. Tant l’Audiència com el TSJC no han seguit el criteri que va marcar el Suprem quan va elevar d’abusos a agressió la condemna per la violació en grup a una noia durant els Sanfermines del 2016, el cas conegut com el de la Manada.

stats