Societat 11/12/2019

Dos dels condemnats per la violació per torns d'una menor a Manresa no es presenten a una vista

La Fiscalia ha demanat la crida i cerca per a un d'ells

Pau Esparch
2 min
La Fiscalia acusa els acusats d'abús sexual i no de violació / FRANCESC MELCION

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha fet una vista aquest matí per decidir si els cinc condemnats per la violació per torns d'una menor a Manresa entren a la presó mentre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no resol els recursos contra la sentència. A la vista hi havien d'assistir quatre dels condemnats –perquè l'advocat del cinquè va demanar ajornar-la fins a la setmana que ve– però només s'han presentat a l'Audiència dos dels nois.

L'advocat d'un dels dos que no ha comparegut sí que ha assistit a la vista i la Fiscalia ha demanat una ordre de crida i cerca per al seu client. Pel que fa a l'altre condemnat que no s'ha presentat –ni ell ni el seu advocat–, diferents fonts jurídiques han apuntat que la seva intenció és assistir a la vista de dimarts de la setmana vinent.

Tot i això, la secció 22 de l'Audiència de Barcelona –la que va dictar la sentència– ha anunciat que no prendrà cap decisió fins que s'hagi fet la vista de la setmana que ve. Per tant, no se sabrà si els condemnats entren a presó o continuen en llibertat amb mesures restrictives, com a molt aviat, fins dimarts de la setmana vinent, perquè la resposta del tribunal encara pot trigar uns dies més a arribar.

Condemna per abusos i no per violació

La sentència de l'Audiència va condemnar els acusats per abusos i no per violació. Tot i que en el relat dels fets es donava per acreditat que els homes havien forçat la menor per torns en una estança d'una nau abandonada, els magistrats van considerar que no hi havia hagut ni violència ni intimidació, tenint en compte que l'adolescent havia begut i que no s'hi va resistir. Tant l'acusació particular, que representa la víctima, com la Fiscalia van presentar un recurs contra la sentència, que ara revisarà el TSJC, per demanar la condemna per violació. Les defenses dels nois també van recórrer la resolució.

La Fiscalia va sol·licitar fa uns dies que, mentre es valoraven els recursos, els condemnats ingressessin igualment a la presó, tenint en compte les penes elevades i el risc de fugida que se'n deriva. Una petició que, de moment, almenys tardarà una setmana més a resoldre's.

stats