Societat 03/11/2016

La Fiscalia investiga l'intent de fuga del CIE de la Zona Franca

El ministeri públic ha obert unes diligencies de seguiment i comprovació

Ara
1 min
Denuncien agressions policials arran del motí del CIE

BarcelonaLa Fiscalia d'Estrangeria de Barcelona ha obert diligències per comprovar què va passar durant l'últim intent de fuga d'uns interns al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca dimarts passat al vespre, segons han explicat fonts judicials a l'ARA. Una quarantena d'interns van assaltar la porta de seguretat de la cuina però no se'n van sortir.

Les diligències obertes pel fiscal d'Estrangeria, Fernando Rodríguez Rey, no són d'investigació penal sinó que el que es busca és comprovar els fets i fer-ne un seguiment. El fiscal va visitar el CIE després del motí de dimarts, juntament amb el jutge encarregat del control del centre, Joaquín Aguirre.

Tant el fiscal com el jutge van entrevistar-se amb diversos interns per saber què va passar. A més de recollir el seu testimoni, també es revisaran les imatges de les càmeres de seguretat del centre.

La plataforma Tanquem el CIE, que també va visitar el centre després de l'intent de motí, va denunciar suposades agressions policials a alguns interns i va demanar que s'investiguessin els fets.

stats