Societat 13/11/2014

Florentino Pérez ja ha cobrat els 1.350 milions d'indemnització pel Castor

L'empresa ACS, propietària del 66% de la gestora del magatzem de gas, ha informat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que el dia 11 de novembre va rebre els diners

Ara
1 min
El magatzem de gas Castor, situat davant la costa de Vinaròs, a Castelló. / ACN

BarcelonaFlorentino Pérez ja ha cobrat els diners del Castor. Són 1.350 milions que li van entregar dimarts passat els tres bancs als quals l'Estat va demanar un crèdit per pagar-li la indemnització per la renúncia a la concessió del magatzem de gas situat davant d'Alcanar i Vinaròs.

Aquest 14 de novembre acabava el termini fixat pel reial decret llei per pagar la indemnització pactada –es va aprovar el 4 d'octubre i s'havia de pagar abans de 35 dies–, i l'empresa ACS, propietària del 66% d'Escal UGS, ha informat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (pàgina 6) que el dia 11 de novembre va cobrar els 1.350 milions.

Aquest dimarts, el mateix dia que ACS va rebre els diners, la Generalitat va decidir impugnar aquesta decisió al Tribunal Constitucional (TC), però abans va haver de demanar un informe al Consell de Garanties Estatutàries.

El Síndic de Greuges havia demanat la setmana passada que la Generalitat, el Parlament o la Defensora del Poble presentessin un recurs al TC perquè prengués mesures cautelars i aturés aquest pagament de 1.350 milions, que ja s'ha consumat.

L'ARA ha parlat amb fonts de la Defensora del Poble, que expliquen que continuen estudiant la petició del Síndic, però encara no han pres cap decisió.

stats