LLIÇONS D'UNA PATACADA
Societat 30/11/2010

Les relliscades dels triomfadors

Moltes històries d'èxit estan escrites sobre algun fracàs i de les patacades, diuen, se n'aprèn més que del triomf. Un polític, un empresari, una atleta, un publicista, una actriu i uns músics ens expliquen el costat positiu d'un revés professional.

Lara Bonilla
1 min
Artur Mas atenent als mitjans de comunicació després de votar diumenge

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El publicista, Lluis Bassat, explica que perdre dues vegades les eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona, li va servir per conèixer millor les persones del seu entorn. També el líder de CiU i futur president, Artur Mas, diu que ara és “menys ingenu”. Ell ha fet bona la dita que a la tercera va la vençuda. Però de les dues anteriors nits electorals ha après “a valorar millor els triomfs sabent, però, que són efímers”.

Tampoc els empresaris estan lliures de patir relliscades. Joaquim Boixareu va perdre davant Joan Rossell, les eleccions per presidir la patronal Foment del Treball. “A Catalunya no s'asumeixen riscos perquè el fracàs està molt penalitzat”, diu. El grup de música Els Amics de les Arts està en estat de gràcia però reconeixen que el seu anterior disc va ser un fracàs “perquè no estava als canals adequats”.

L'atleta Natàlia Rodríguez va viure el seu pitjor moment al Mundial de Berlín al quedar desqualificada després de guanyar l'or. L'experiència, però, l'ha fet “més forta”. I l'actriu Gemma Brió té molt clar que ni el fracàs ni el triomf estan lligats a la trajectòria professional.

Ho pots llegir íntegrament a la versió en paper del diari ARA.

stats