Societat 02/10/2014

Superar els 610.000 euros: l'objectiu de la cinquena gala contra la sida

Els beneficis seran pel desenvolupament d'una vacuna que contribueixi a l'eradicació del virus

Núria Martínez
2 min
La presentació de la campanya 'Barcelona dóna la cara per la Sida'

BarcelonaSuperar els 610.265 euros recollits l'any passat. Aquest és el principal objectiu de la cinquena gala contra la sida, que se celebrarà el 24 de novembre al MNAC. Els beneficis obtinguts es destinaran als projectes d'investigació de la Fundació Lluita Contra la Sida, que se centren en el desenvolupament d'una vacuna que contribueixi a l'eradicació del virus. Aquest matí s'ha presentat la campanya solidària 'Barcelona dóna la cara per la Sida', que arrencarà el 17 de novembre i que busca també sensibilitzar la ciutadania. Tal i com ha explicat el director de la fundació, Bonaventura Clotet, aquest any s'ha avançat en un model de vacuna terapèutica, que combinada amb fàrmacs, permetrà eliminar de forma definitiva el virus. La gala, organitzada per la Fundació Lluita Contra La Sida i dirigida per Miguel Bosé, comptarà amb Genoveva Casanova com ambaixadora.

"Cal explicar que la Sida es pot prevenir", ha defensat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha reivindicat la importància de sensibilitzar la gent. En la mateixa línia s'ha mostrat Clotet, que ha explicat que el problema de la sida actualment és que és crònica. "Tot i que s'ha avançat molt, com més diners recaptem, menys temps trigarà en aparèixer la vacuna", ha afirmat. Tots els ponents han advertit que la sida "està tornant a reactivar-se, de manera que no es pot abaixar la guàrdia", tenint en compte que s'ha deixat de vincular amb la mort i s'ha relaxat la presa de precaucions per evitar la seva contagi, segons han dit. La fundació ha premiat l'Obra Social La Caixa per "la seva trajectòria" i al professor de Harvard i director del Ragon Institute al MIT Boston, el Dr. Bruce Walker, per la seva lluita contra la malaltia.

Bosé presentarà un espectacle "inèdit" de 45 minuts als assistents a la gala, que hauran de pagar 600 euros per cobert a títol personal o bé 1.500 si es tracta d'una empresa -15.000 euros la taula--. A la cita hi assistiran personalitats com el president executiu de Google Estats Units, Eric Schmidt o l'ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, entre d'altres.

A més de la Gala Sida Barcelona, la campanya comptarà amb accions de sensibilització i divulgació, com una festa a la Sala Apolo de Barcelona el 23 de novembre en què hi cantarà Bosé, i la il·luminació en vermell d'edificis i fonts públiques l'1 de desembre, dia mundial de la sida.

stats