Societat 14/07/2017

La Generalitat augmenta el pressupost per als centres especials de treball

La inversió per a aquests centres passarà de 68 a 80 milions d'euros

Ara
1 min
Les persones amb discapacitat, com les cegues, que formen part de Cocarmi lamenten que no se les hagi consultat a l’hora de canviar el llenguatge.

BarcelonaEl departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha firmat un acord amb les federacions de centres especials de treball per intensificar els ajuts a les persones amb discapacitat amb dificultats especials a l'hora de trobar feina. El pressupost passarà de 68 milions d'euros a 80.

El suport de la majoria de federacions, on hi treballen el 70% de les persones amb discapacitat, a la iniciativa del departament permet marcar les línies de suport a les persones contractades en centres especials de treball durant els propers dos anys.

L’acord també recull que les persones amb graus de discapacitat més elevats necessiten atenció específica i discriminació positiva, ja que tenen més obstacles de cara a la inserció laboral.

Les persones amb discapacitat amb dificultats especials a l'hora de trobar i mantenir una feina són les persones amb paràlisi cerebral, trastorn mental o discapacitat intel·lectual, amb un grau igual o superior al 33%, i les persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau reconegut igual o superior al 65%.

stats