CIUTATS
Societat 11/01/2011

El ple de Girona tomba la moció del PP per denegar el reagrupament familiar als immigrants incívics

El govern de PSC, ERC i ICV s'hi ha oposat, mentre que CiU s'ha decantat per l'abstenció. La decisió contrasta amb l'adoptada per la ciutat veïna de Salt, també governada pels socialistes

Efe
1 min

GironaL'Ajuntament de Girona ha rebutjat una moció del PP que pretenia denegar l'arrelament i el reagrupament familiar als immigrants que hagin transgredit les ordenances de civisme. A la veïna ciutat de Salt, que sí va aprovar al seu moment aquesta iniciativa, es planteja ara proposar que si es donen aquests casos es retiri a aquestes persones la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI), en cas que la cobrin.

El consistori de la capital gironina, amb els vots en contra de PSC, ICV i ERC i l'abstenció de CiU, es posiciona així contra una línia d'actuació que, a més de Salt, governat igualment per una alcaldessa socialista, han secundat altres poblacions com l'Hospitalet de Llobregat o Badalona. La moció del PP reclamava que la concessió del permís de residència per arrelament i el reagrupament familiar precisi d'un informe municipal que descarti falta de civisme per part del subjecte sol·licitant.

La postura de l'Ajuntament de Girona contrasta amb la de Salt, que va aprovar al seu moment aquesta iniciativa i que, ara, pretén que se li retiri el PIRMI als qui hagin demostrat conductes incíviques, proposta que traslladarà als organismes competents.

Aquesta ajuda es concedeix als ciutadans en dificultats econòmiques i socials amb el propòsit d'atendre les necessitats bàsiques per viure en societat.

stats