Judici pioner: demanen presó per a un home que va matar la seva gossa a cops

És el primer procediment penal per un cas de maltractament d'animals a l'estat espanyol

El jutjat penal número 9 de Madrid ha acollit aquest dimecres el judici contra el presumpte autor de la mort de la seva gossa de sis mesos –la Chula–, a la qual va clavar una puntada per defecar a casa. És la primera vegada a Espanya que es deté algú i s'inicia un procediment penal per un presumpte delicte de maltractament animal, tal com ha informat l'associació de protecció animal El Refugio –organització que va denunciar el suposat agressor.

Segons ha explicat l'associació i seguint la versió de la parella de l'acusat –que va presenciar els fets–, el 5 de juny de 2008, el propietari de Chula va clavar una puntada de peu al seu animal de companyia després que aquest defequés a l'interior del seu habitatge
. La parella del presumpte agressor va decidir portar la gossa a la clínica veterinària més propera perquè l'examinessin . Allà la van estabilitzar i derivar a una altra clínica amb més mitjans per a una intervenció d'urgència, però la gossa va acabar morint per la gravetat de les lesions, concretament a causa d'un trencament hepàtic d'origen traumàtic.

La protectora El Refugio s'ha personat com a acusació, i ha demanat una condemna d'un any de presó per al presumpte autor dels fets per un delicte de maltractament animal. "L'espera ha sigut llarga, però ha valgut la pena. És la primera vegada que la justícia espanyola jutja una persona per un presumpte delicte de maltractament animal, gràcies a l'avís de dues veterinàries. És un enorme motiu d'alegria per a tots els que ens dediquem a defensar i protegir els drets dels animals. És imprescindible que cada persona que sigui testimoni d'un cas de maltractament el denunciï o es posi en contacte amb nosaltres per ajudar a frenar aquesta xacra social que significa el maltractament animal al nostre país ", ha manifestat Nacho Paunero, president d'El Refugio.

Més continguts de