Societat 12/04/2020

El govern espanyol suspèn les obres que interfereixin altres activitats per evitar el contacte personal

N'estan excloses les que no entorpeixin i les reparacions urgents en instal·lacions o avaries

Ot Serra
1 min
L’edifici que va acollir la seu de l’Autoritat Portuària de Barcelona, al Portal de la Pau, amb les obres començades però temporalment aturades.

MadridEl ministeri de Sanitat, màxima autoritat en la gestió del coronavirus, ha publicat una ordre al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) amb la qual suspèn la realització d'obres que interfereixin l'activitat que s'estigui desenvolupant a l'edifici. "En els supòsits en què a l'immoble hi hagi persones no relacionades amb l'activitat d'execució de l'obra i que per la seva ubicació o necessitats de circulació, causa de residència, treball o d'altres, puguin tenir una interferència amb el moviment de treballadors o trasllat de materials", diu el text publicat.

Així, en queden excloses les obres que no obstaculitzin altres activitats o que sigui obres noves. "La restricció no afecta les obres en què no es produeixi la interferència i les que puguin ser sectoritzades o separades dins l'immoble al qual afectin", consta en el redactat de l'ordre ministerial. A més, també es permeten les "obres puntuals" que tinguin lloc amb l'objectiu de fer "reparacions urgents d'instal·lacions, avaries, així com tasques de vigilància".

Aquest dilluns acaba la hibernació econòmica, tal com s'ha conegut el període de quinze dies en què es va paralitzar l'activitat no essencial. Un dels sectors afectats va ser el de la construcció, que ara hauria de tornar a la feina, però amb aquesta mesura d'última hora deixa en l'aire la reincorporació de bona part d'aquest sector. L'executiu considera que les obres que tinguin lloc en edificis on es desenvolupin activitats pot facilitar la coincidència de persones en espais comuns i propiciar més contagis de covid-19.

Butlletí Oficial de l'Estat de diumenge 12 abril de 2020
stats