Societat 02/01/2018

El Govern torna a negar la indemnització a la família del professor assassinat per un alumne a Barcelona

És la resposta al recurs presentat per la família del docent al TSJC en el qual reclamava un milió d'euros

Acn
2 min
Dues dones col·locant una espelma sota un cartell, en la concentració a Lleida en record d'Abel Martínez

LleidaEl Govern ha tornat a negar la indemnització a la família del professor lleidatà Abel Martínez, assassinat per un alumne a l'institut Joan Fuster de Barcelona l'abril del 2015. És la resposta al recurs que els familiars del professor, que tenia 35 anys, han presentat al TJSC per reclamar un milió d'euros al Consorci d'Educació en concepte de responsabilitat patrimonial perquè consideren que el centre era el responsable de l'alumne i que van fallar les mesures de control.

Segons ha avançat aquest dimarts el diari 'Segre', Ensenyament reitera al TSJC que "l'actuació del menor va ser absolutament imprevisible i tampoc es pot apreciar cap incompliment de les normes d'organització i funcionament del centre escolar". La resposta es basa en el dictamen de la comissió jurídica assessora de la Generalitat que el març de l'any passat va determinar que no hi va haver negligència perquè l'alumne no presentava signes d'agressivitat més enllà d'un comportament passiu i de baix rendiment acadèmic.

Segons l'escrit de resposta a la reclamació dels familiars d'aquest professor, els seus pares i el seu germà, la lletrada de la Generalitat diu que en el cas que es reconegui que hi ha responsabilitat de l'Administració, la indemnització hauria de ser de 129.174,93 euros i no d'un milió d'euros. EL TSJC haurà de fixar ara una data per fer la pràctica de proves i determinar si el Consorci té o no responsabilitat i ha d'indemnitzar la família, que sí que va rebre una altra indemnització de l'Administració de la qual no se sap l'import.

Els fets van tenir lloc el 20 d'abril del 2015 a l'IES Joan Fuster de Barcelona quan un alumne de segon d'ESO va apunyalar Abel Martínez, de 35 anys. L'alumne també va ferir una altra professora i diversos alumnes després d'entrar armat al centre amb una ballesta i un matxet. El professor feia pocs dies que havia arribat al centre, on estava fent una substitució.

stats