SEGURETAT
Societat 08/04/2016

El Govern revisa ara els contractes als vigilants dels pisos protegits de la Mina

La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies assegura que quan es constitueixi la comissió executiva del Consorci es prendran decisions

Enric Borràs
2 min
01. A l’edifici Venus hi ha pisos tancats o tapiats amb rètols de “Control Los Manolos Tío Cristina”. 02. Los Portus s’adjudiquen la vigilància del CAP de la Mina. 03. El control dels 86 pisos nous encara buits també se l’adjudiquen Los Manolos.

BarcelonaLa conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies està revisant jurídicament els contractes per a la seguretat privada dels pisos propietat del Consorci del Barri de la Mina adjudicats el 2015, segons fonts del departament. La conselleria també afirma que s'asseguraran que totes les adjudicacions del 2016 en aquest terreny, que encara no s'han tancat, siguin correctes.

La consellera, Dolors Bassa, és la presidenta del Consorci, que, tal com va avançar l’ARA, ha contractat de manera irregular empreses per fer tasques de vigilància privada d’edificis públics amb pisos de protecció oficial. Es tracta d’empreses que no estan autoritzades per fer tasques de seguretat privada i al darrere d’algunes de les quals hi hauria clans gitanos del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

La vigilància d’edificis públics a la Mina, en mans de clans localsFonts de la conselleria també afirmen que, quan nomenin els dos representants que els falta decidir a la comissió executiva del Consorci, es “prendran decisions” i s’avaluarà tot el que convingui del que s’ha fet fins ara i del futur del Consorci. Això podria passar a partir del maig.

A més del Govern, formen part del Consorci la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Adrià i Barcelona, però la Generalitat és l’administració amb més representants al consell de govern del Consorci -té 14 dels 28 membres que el formen-, i a la comissió executiva -on en té tres dels sis-. Bassa el presideix, però la gestió del dia a dia la duu el gerent, Juan Luis Rosique, que no està contractat directament pel Consorci. L’entitat contracta la gerència a una empresa de l’Ajuntament de Sant Adrià que es diu Pla de Besòs.

stats