Societat 17/01/2018

La guàrdia urbana acusada pel crim del pantà de Foix diu que va enverinar la víctima

La reclusa que va explicar que la dona volia contractar un sicari també fa aquesta revelació

P.e.
2 min
El camí que porta al lloc on es va trobar el cotxe en flames i, a dins, el cadàver del guàrdia urbà de Barcelona

BarcelonaLa guàrdia urbana acusada pel crim del pantà de Foix, Rosa P., va explicar a una companya del centre penitenciari on està empresonada que havia enverinat la víctima -la seva parella- abans del succés. La reclusa que va assegurar fa unes setmanes que Rosa P. volia contractar un sicari també va revelar que la dona li havia detallat com s'havia produït el crim. Segons ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat fonts properes al cas a l'ARA, l'agent acusada va revelar l'enverinament en una conversa amb una companya de presó.

Aquesta reclusa va fer una declaració amb la qual el jutjat d'instrucció número 2 del Vendrell va obrir una investigació a Rosa P. per haver planificat presumptament un nou assassinat des del centre penitenciari de Wad Ras, on està empresonada provisionalment. La reclusa va afirmar que la guàrdia urbana acusada havia parlat amb ella per intentar contractar un sicari des de la presó per matar el seu exmarit, que és agent dels Mossos d'Esquadra, perquè impedia, segons ella, que les seves filles veiessin els avis materns.

En aquesta mateixa declaració de la companya de presó de Rosa P. l'interna va assegurar que l'agent acusada li havia comentat que havia enverinat la seva parella -també guàrdia urbà- abans que es produís el crim. Tot i això, segons el relat facilitat per la reclusa, Rosa P. li havia negat que ella fos l'autora material de la mort de la seva parella i havia atribuït el succés a l'altre guàrdia urbà acusat en aquest cas. El cadàver de la víctima va aparèixer al maleter d'un cotxe en flames en una pista forestal a prop del pantà de Foix, amb l'home gairebé calcinat del tot.

Falta una bala

A part de la investigació per la declaració de la companya de presó de l'acusada, els últims mesos també s'ha generat una altra incògnita a la mateixa Guàrdia Urbana de Barcelona. El motiu és que els Mossos sospiten que la pistola de Rosa P. es va utilitzar per matar la víctima del crim del pantà de Foix. Teòricament, quan es va produir l'assassinat, aquesta arma era a la taquilla de l'acusada perquè ella estava de baixa (per un cas de pornovenjança). Però després d'investigar el cas la hipòtesi dels Mossos és que algú hauria agafat aquesta pistola per cometre el crim i l'hauria tornat al seu lloc sense que ningú ho notés.

stats