Societat 30/12/2014

La Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu de 106 agents per a la nit de Cap d'Any

La circulació es veurà afectada demà a la zona de l'avinguda Maria Cristina

Europa Press
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona desplegarà un dispositiu de 106 agents per a la nit del 31 de desembre amb motiu d'un operatiu especial en coordinació amb els Mossos d'Esquadra i diferents serveis municipals per garantir el civisme i la seguretat en la celebració de Cap d'Any. El dispositiu posarà especial atenció a la zona de l'avinguda Reina Maria Cristina on se celebraran les campanades per segon any consecutiu, i es faran controls per impedir l'entrada de vidre al recinte, ha afirmat aquest dimarts en declaracions als mitjans l'intendent de la Guàrdia Urbana, Joan Miquel Aguilar.

Els controls els duran a terme promotors cívics, que permetran intercanviar els envasos de vidre per gots de plàstic. L'acte començarà a les 21.00 amb música, fonts, vídeos i castellers, i a partir de les 23.30 començarà l'espectacle principal amb les campanades i els focs artificials, que s'allargarà fins a les 00.08. Està previst un operatiu extraordinari de neteja per a la zona de plaça Espanya i voltants en què participaran 61 operaris i s'instal·laran més de 100 papereres de cartró i 20 contenidors selectius. També es reforçaran les zones de plaça Catalunya i la Rambla.

Aguilar ha recomanat utilitzar el transport públic per les possibles afectacions previstes en la circulació, i ha destacat que el servei de metro funcionarà durant 43 hores sense interrupció, des de les 05.00 del 31 fins a les 12.00 de la nit de l'1. La Guàrdia Urbana prendrà mesures que afectaran la circulació a la plaça Espanya en funció de l'assistència a l'esdeveniment, incloent-hi talls de trànsit i desviaments.

El dia 31 a partir de les 20.00 es tallarà l'avinguda Maria Cristina i tots els accessos —tant per a vianants com vehicles— que siguin dins del radi de seguretat de l'espectacle pirotècnic.

stats