Societat 05/02/2016

Guia per assistir a la manifestació d'aquest diumenge a Amposta

Tot el que cal saber sobre com arribar-hi i com serà la mobilització contra el Pla Hidrològic de l'Ebre

Ara
2 min
La primera protesta per l'aprovació del Pla Hidrològic per decret, ahir a Tortosa / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaAquest diumenge al migdia, la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha convocat una manifestació a Amposta per protestar contra el Pla Hidrològic, i defensar-ne l'aturada immediata. Els dies abans, la convocatòria ha sumat molts suports, i han fet crides per part de l'ANC i Òmnium per omplir el poble des de tot Catalunya. Aquestes són les recomanacions i indicacions que fa l'organització a aquelles persones que vulguin desplaçar-s'hi des d'altres punts del país:

Com arribar-hi?

Segons Matilde Font, de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, l'única manera factible d'arribar a Amposta és el vehicle privat, ja sigui el cotxe o els autobusos que organitzaran algunes assemblees territorials de l'ANC. L'entrada habitual al poble des de l'autopista AP-7, el Pont Penjant, estarà tallat, ja que forma part del recorregut de la manifestació.

Un cop allà, els carrers estaran tallats i les zones d'aparcaments estaran assenyalades, segons l'organització, i no hi hauria d'haver cap problema d'afluència. Tot i això, recomanen antelació per evitar aglomeracions de persones buscant lloc. Volen que tothom arribi a les 11.30 h perquè la manifestació comenci a les 12 h.

Mapa

Què s'hi farà?

La idea de la trobada és desfilar de punta a punta del poble, fins al Pont Penjant, on estarà ubicat l'escenari i es donarà per finalitzada la manifestació. Matilde Font explica que els organitzadors estan sorpresos pel ressò de la convocatòria, i seria possible que s'omplís tot el poble i que la manifestació no pogués avançar.

S'ha de fer alguna cosa abans?

A diferència de les diades, no cal inscriure-s'hi abans. Sí que es recomana fer-ho per viatjar amb els autocars que organitzen les entitats sobiranistes. Recorden que el color del col·lectiu i de la concentració és el blau, i desitgen que tothom vagi vestit d'aquesta manera, però no s'ha organitzat de manera formal. La seva voluntat és que Amposta s'ompli de blau i de nusos contra el pla "per donar la sensació que som una marea", segons explica Font.

Quin temps farà diumenge?

Segons la previsió del temps d'aquest diari, la cita estarà marcada pel pas d'un front, però és bastant improbable que hi plogui. Durant la matinada de diumenge sí que hi poden haver pluges, però aniran seguides d'un vent sec de mestral que dificultarà que hi hagi precipitacions més enllà de les primeres hores del matí. Encara que a mig matí i migdia els núvols ja no seran presents, el vent de nord-est sí que superaria els 50 km/h, i podrien arribar puntualment als 70 km/h. La temperatura pot ser superior als 15 ºC a l'inici de la convocatòria, i serà superior als 10 ºC en tot moment.

stats