Societat 02/02/2016

El Govern envia Junqueras i Rull a la manifestació en defensa de l'Ebre d'aquest diumenge

Serà la màxima representació institucional ja que el president Puigdemont ja va anar divendres passat a Tortosa per donar suport a la convocatòria

Albert Solé
1 min
rull i junqueras

BarcelonaLa manifestació d'aquest diumenge, 7 de febrer, a Amposta, en contra del Pla Hidrològic de l'Ebre es preveu multitudinària. El Govern de la Generalitat també hi serà present amb el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

El president Carles Puigdemont no hi serà, però divendres passat ja va baixar a Tortosa per reunir-se amb els representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), un gest que ells van agrair.

Puigdemont va explicar que la Generalitat està disposada a presentar un contenciós administratiu contra la decisió del consell de ministres que el 8 de gener passat va aprovar el pla de la conca de l’Ebre. “I no només hi donarem suport en l’àmbit jurídic, sinó també en el polític i el parlamentari; és una reivindicació que ens fem nostra”.

Malgrat això, el tema dels regadius continua sent un punt de fricció entre la PDE i el Govern, però de moment s’ha preferit destacar la unitat en un tema clau: blindar un cabal mínim per al tram final de l’Ebre. Aquest Pla Hidrològic ha aconseguit dividir la societat catalana, ja que els regants de Lleida hi estan a favor. Per aquest motiu, el Govern intenta defensar el cabal del Delta, però alhora no perjudicar els interessos dels pagesos amb el cabal pels regadius.

En la mateixa sensació de fer equilibris hi ha Unió de Pagesos, que s'ha sumat a la manifestació de diumenge a Amposta, però amb una pancarta pròpia.

stats