Temporal
Societat 24/09/2022

Riuades als carrers, un mar a l'autopista i el barri del Serrallo inundat: les fortes pluges descarreguen a Tarragona

La pluja sorprèn els veïns i obliga a suspendre els actes de Santa Tecla

3 min
Les riuades han provocat ones d'un pam.

TarragonaLes fortes pluges d'aquest divendres a la tarda sobre Tarragona han agafat per sorpresa molta gent que, tot i els avisos, no s'imaginaven que l'aigua cauria amb tanta força. Els aiguats, que han obligat a suspendre els actes de Santa Tecla i a restringir la mobilitat en diversos punts han passat especialment factura a la capital de la demarcació, amb riuades baixant pels carrers i el barri del Serrallo inundat. Fins i tot l'AP-7 va anar perdent carrils al llarg de la tarda. Però també es van deixar notar a Reus, Salou i Vila-seca, on ha mitjanit va caldre tallar la circulació de trens per un arbre caigut a la via. A hores d'ara ja s'ha reprès el servei de trens tant en aquest punt com a PortAventura i s'ha restablert la circulació a l'A-7, la N-340 i la C-31b, que es van haver de tallar per inundacions.

A la Maite Santmiquel i al Jesús Viladrich els aiguats els han agafat venint de Barcelona. Han sortit en cotxe de la capital catalana al voltant de les 16.30 h i ni tan sols estava plovent, però quan han arribat al Vendrell el panorama era completament diferent: "El cel era totalment negre i no es veia absolutament res", explica la Maite, que anava al seient del copilot. Segons diu, a mesura que s'acostaven a Tarragona, l'autopista anava perdent carrils i en un tram n'hi havia dos de totalment anegats i només es podia circular pel carril de la dreta. "Tots els cotxes anàvem amb el warning i alguns fins i tot han hagut d'aturar-se al voral", afirma encara amb sorpresa. A l'altura d'Altafulla és on els núvols estaven descarregant més i "hi havia ones d'un pam". Finalment, després de passar por, han arribat a Cambrils, on ara "cauen quatre gotes" però els carrers baixen plens d'aigua. "M'encanta fer fotos, però estàvem patint tant que no n'he pogut fer ni una", lamenta.

Les destrosses a la platja per l'aiguat.
Dos joves a la platja amb paraigües i una maleta.

La forta pluja també ha obligat a tancar la carretera N-340 a l'altura de Vila-seca i en altres trams, i hi ha moltes dificultats i caravana per poder circular.

També han sofert les conseqüències de la pluja els trens, i han resultat afectades les línies de Rodalies R16, tallada perquè dos trens s'han quedat encallats a l'estació de Cambrils, i R17 i RT2 entre Tarragona i Port-Aventura per falta de tensió a la catenària. S'ha establert un servei alternatiu per carretera.

Qui tampoc ha pogut badar gaire és l'Amor Aragonès, que estava caminant per Tarragona acomiadant la festa major de Santa Tecla, que ha hagut de suspendre tots els actes previstos a la tarda. "L'aigua baixava ocupant tota l'amplada dels carrers", explica aquesta veïna. Segons el seu testimoni, ha començat a ploure a primera hora de la tarda i ha estat cap a les 18.30 h que la situació ja estava totalment descontrolada.

Sense festa de Santa Tecla

El perfil oficial de l'Ajuntament de Tarragona a Twitter, que feia deu dies que anunciava pràcticament tots els actes de la festa major de Santa Tecla, ha començat a advertir aquest migdia que no totes les activitats estaven garantides per acabar suspenent tots els actes i demanant als veïns que pugin als pisos superiors i que evitin circular per zones inundables. L'aigua ha provocat també inundacions al pati de l'Escola del Miracle, també a Tarragona, i ha arrossegat molts cotxes al barri de l'Arrabassada. Molts accessos a la platja estan totalment inundats. Altres conseqüències són que el cabal del riu Francolí ha crescut de manera considerable, hi han hagut despreniments de murs i s'ha evacuat una zona del càmping Les Palmeres.

Pel que fa a les festes de Santa Tecla, els actes han quedat suspesos fins demà. La mesura afecta la professó del Braç de Santa Tecla, que aquest any commemorava els 700 anys de l'arribada de la relíquia a Tarragona.

En el conjunt de l'episodi, el telèfon d'emergències 112 ha atès 973 trucades relacionades amb 586 incidències derivades de les pluges a la província de Tarragona. La majoria de trucades (508) s'han fet des de Tarragona ciutat, seguides per Salou (96) i Vila-seca (93).

stats