Societat 15/06/2017

Hisenda intenta vetar l'oferta de 500 noves places als Mossos

La convocatòria s'ha de fer pel juny i la Generalitat afirma que la tirarà endavant tal com la tenia prevista

Acn
1 min
Graduació de la 24a promoció dels Mossos d’Esquadra, el juny del 2011.

BarcelonaEl Ministeri d'Hisenda ha enviat aquest dijous un requeriment previ a Governació contra l'oferta pública de 500 noves places de Mossos d'Esquadra, segons han explicat a l'ACN fonts del Departament d'Interior. La Generalitat va anunciar fa mesos que es convocarien aquestes 500 places al cos de la policia catalana, i la setmana passada el conseller Jané va dir que seria pel juny. Al requeriment l'Estat diu que a partir de la llei de pressupostària i de la taxa de reposició no es poden convocar 500 places, sinó que en tocarien unes 50.

Els serveis jurídics del Govern han estudiat el requeriment i des d'Interior expliquen que estan tranquils perquè creuen que tenen prou raonaments per tirar endavant la convocatòria tal com la tenien prevista. Les mateixes fonts afirmen que les 500 places noves als Mossos són necessàries i opinen que es tracta d'una prioritat per a la seguretat de Catalunya.

El greuge a la policia catalana arriba també després que L'Estat espanyol hagi arribat a un acord amb el govern basc per incloure l'Ertzaintza tant en els fòrums policials estatals com a la base de dades de la Europol, i n'hagi deixat al marge els Mossos.

stats