Societat 20/04/2017

Holanda i França presenten la candidatura oficial per acollir l'Agència Europea del Medicament

Amsterdam i Lilla competiran amb Barcelona per fer-se amb la seu de l'organisme que haurà de marxar de Londres degut al Brexit

Acn
2 min
Barcelona podria acollir l'Agència Europea del Medicament.

BarcelonaEls Països Baixos i França ja han presentat oficialment la seva candidatura per traslladar a Amsterdam i Lilla, respectivament, l'Agència Europea del Medicament, ubicada a Londres però que degut al Brexit haurà d'abandonar la seva seu actual.

Ara els estats membres de la Unió Europea hauran de triar entre una d'aquestes dues ciutats o Barcelona, que va presentar la seva candidatura amb el suport de l'Ajuntament, la Generalitat i el govern espanyol a principis d'abril.

Les bondats de les tres ciutats

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha assegurat que Amsterdam reuneix "totes les condicions necessàries" per ser la capital europea del medicament, amb "excel·lents comunicacions" i unes "condicions de vida i treball" molt elevades. Pel ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, en canvi, la candidatura guanyadora hauria de ser per Lilla, al nord-est del país, atès que està "idealment situada al cor d'Europa" i molt ben connectada amb Londres, Brussel·les i París.

Tant la Generalitat de Catalunya, com l'Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol, han defensat la candidatura de Barcelona pel que fa a les infraestructura, connectivitat i comunicacions de què disposa la ciutat comtal.

En aquest sentit, les administracions consideren que la capital catalana ubica en el seu entorn nombroses empreses del sector i una part representativa de la indústria farmacèutica d'Espanya. Al territori català aquesta indústria és motor de I+D+i i genera 21.200 llocs de treball entre directes i indirectes.

Catalunya ja va presentar candidatura per ser la seu de l'agència europea l'any 1992, i va quedar segona just per sota de Londres. Arran del Brexit, la capital britànica, perdrà l'agència i altres seus d'organismes europeus com l'Autoritat Bancària Europea.

stats