Societat 02/07/2015

Els hotelers esperen que la moratòria serveixi per combatre l'oferta il·legal

El gremi considera que la situació actual "estava generant un estat d'incertesa total sobre la seva aplicació o no"

Efe
2 min
Un grup de turistes esperen per pujar al bus turístic / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl Gremi d'Hotels de Barcelona (GHB) espera que la moratòria d'un any en la concessió de llicències d'allotjaments turístics a Barcelona serveixi per fer front "amb fermesa" als establiments que operen de forma il·legal a la ciutat. L'entitat demana a més al nou govern municipal d'Ada Colau que durant l'aplicació de la suspensió prengui "les mesures oportunes" per controlar i frenar l'activitat turística il·legal.

En un comunicat, el Gremi d'Hotels recorda que abans de les eleccions "tots els partits" ja van advertir que durant el període d'estudi i desenvolupament del nou Pla Especial de Regulació d'Allotjaments Turístics s'aplicaria una moratòria de llicències d'allotjaments destinats a turistes.

Assegura que la situació actual "estava generant un estat d'incertesa total sobre la seva aplicació o no", per la qual cosa considera que "és millor que aquest anunci s'hagi fet ja". En aquest sentit, el GHB s'ofereix a participar en el desenvolupament del nou Pla Especial de Regulació, que ha d'avaluar el desenvolupament i creixement de la planta d'allotjament turístic de Barcelona.

Els hotelers barcelonins apunten, en aquest sentit, que per dur a terme aquesta avaluació és important tenir present les xifres que fan referència a la densitat dels barris, "planificant correctament com es pot créixer sense generar afectacions als veïns i no incórrer en un creixement indiscriminat". Així, la línia d'actuació que consideren adequada els hotelers barcelonins és la realització d'una anàlisi de la càrrega d'allotjament turístic de les diferents zones de Barcelona, que avaluï la situació actual i l'evolució de les places.

El Gremi recorda també la importància del sector turístic, que genera a la ciutat uns 120.000 llocs de treball directes, 25.000 dels quals en hotels.

stats