Societat 08/09/2015

La PAH obligarà els partits a definir les seves propostes d'habitatge de cara a les eleccions generals

La plataforma engega la campanya 'L'habitatge entra en campanya', que instarà els partits a fer públiques les seves propostes en un termini d'un mes. També presentaran mocions als ajuntaments

Pau Cortés
1 min
L'estand de la PAH

BarcelonaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha engegat aquest dimarts la campanya 'L'habitatge entra en campanya', que, entre altres mesures, instarà els partits polítics que es presentin a les properes eleccions al Congrés, que se celebraran molt probablement el 20 de novembre, a definir les seves propostes sobre l'accés a l'habitatge. La plataforma diu que demanarà a les formacions propostes i dates de desplegament concretes, i que en un termini màxim d'un mes faran públiques les respostes.

A més, presentaran mocions als ajuntaments perquè també es defineixin sobre aquesta qüestió en un termini d'un mes, sempre que en aquest termini hi hagi un ple.

La PAH diu que els "mínims" que demanaran seran "habitatge social accessible de pisos buits", "dació en pagament retroactiva" i "lloguer social estable i regulat". També diu que tenen previst reunir-se amb els partits un cop defineixin aquests partits les propostes, i abans de fer públics els resultats, per concretar i ajustar algun dels punts si escau.

Carles Macias, portaveu de la PAH de Barcelona, assegura que volen interpel·lar el proper Congrés "per forçar un canvi legislatiu", en el mateix sentit que va aprovar el Parlament al juliol per unanimitat. Mercedes Lobena, de la PAH de Vallecas (Madrid), ha afegit que no volen "més declaracions, titulars ni pedaços, sinó solucions concretes".

La presentació de 'L'habitatge entra en campanya' ha arribat el mateix dia que la plataforma ha engegat una altra campanya, 'Ens hi va la vida', també amb l'objectiu d'incidir en les properes eleccions generals.

stats