Societat 19/04/2017

Impulsen una ILP per prohibir totes les festes amb bous de Catalunya

La proposta de la Coordinadora per l'Abolició dels Correbous vol que s'anul·li l'excepció que permet els espectacles taurins tradicionals sense mort de l'animal

Acn
1 min
Foto de família dels activistes que han impulsat la ILP per prohibir els correbous i que s'ha presentat a Cardona

LlavorsíSeguint l'estela de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Prou!' que va permetre abolir les curses de braus a Catalunya, la Coordinadora per l'Abolició dels Correbous (CAC) ha registrat al Parlament una nova ILP, aquesta vegada per acabar "definitivament" amb tots els tipus de tauromàquia al país.

La ILP es va registrar dijous passat a la cambra catalana i proposa deixar sense efecte l'article 6.2 del decret legislatiu 2/2008 pel qual es va aprovar el 2010 el text refós de la llei de protecció dels animals. Aquest article exclou de la prohibició de les curses de toros els correbous, les festes sense mort de l'animal que s'han pogut seguir celebrant en aquelles dates i municipis on se'n va acreditar la tradició.

La CAC ha fet una crida a la mobilització popular a favor "d'unes festes sense tortura, per una tradició no opressiva i una cultura catalana constructiva, pacífica, alegre i solidària".

La coordinadora ha fet una extensa "i silenciosa" feina des del 2014, que ha permès la confluència d'entitats i activistes per investigar, "discretament", la pràctica dels correbous a tots els pobles de Catalunya on se celebren (una trentena de municipis de les Terres de l'Ebre, Santpedor, el Morell, Vidreres i Mont-roig del Camp).

stats