Societat Immigració 18/01/2022

Una dessuadora dels manters de Barcelona provoca una tempesta política a l’Ajuntament de Palma

MÉS sorteja sis samarretes de Top Manta contra el "racisme, feixisme i xenofòbia" del PP i Cs

Alba Tarragó
2 min
La regidora de Palma Neus Truyol, amb la dessuadora de la discòrdia

PalmaMai una peça de roba havia tingut tant de protagonisme a l'Ajuntament de Palma. Una dessuadora de la marca Top Manta –creada pel Sindicat de Manters de Barcelona– ha provocat una tempesta al consistori palmesà després que la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, la lluís com a regal de Nadal a través del seu compte personal d’Instagram. El PP i Ciutadans han demanat la reprovació de l'edil de MÉS per Palma per donar suport, diuen, al "comerç il·legal". Però Truyol ha fet un pas més en la reivindicació de la marca i ha anunciat que en sortejarà sis samarretes.

En una roda de premsa, la regidora ha recordat aquest dimarts que fa prop d'un mes que tant el Partit Popular com Ciutadans "tenen la informació" sobre la marca Top Manta i que, tot i això, no han retirat els seus arguments. "La moció del PP diu que la dessuadora s'ha adquirit a través del mercat il·legal i que l'estam promovent, mentre que la de Ciutadans relaciona la marca amb les còpies i falsificacions", ha advertit l’edil. 

El Partit Popular, Ciutadans i Vox no van trigar ni 24 hores a reaccionar davant la foto que va publicar Neus Truyol al seu compte personal d'Instagram el 4 de gener on duia posada la peça de roba que duu com a eslògan Fake system, true clothes (Sistema de mentida, roba de veritat) i el logo de la marca. "Mirau quin #topmanta més xulo m'han regalat. Roba que uneix, encalenteix, reivindica, connecta, transforma, enllaça... abraça!", reivindicava la regidora al peu de foto.

El primer a fer-se ressò de la publicació va ser el mitjà Ok Diario, a primera hora del matí el 5 de gener amb una notícia que assegurava que la membre del consistori havia "comprat la dessuadora als manters". Seguidament, Vox va denunciar que "una regidora de Cort promogui el top manta" i, una mica més tard, PP i Cs van anunciar que demanaven la reprovació de Truyol. Davant això, l'Ajuntament va difondre un aclariment entre els mitjans per defensar que "l'esmentada dessuadora és d'una marca legal, registrada i solidària", així com l'enllaç de la botiga online de la marca.

stats