Incendis
Societat 01/04/2023

Estabilitzat l'incendi de la serra de Pàndols, a Gandesa

Trenta-tres dotacions dels Bombers han arribat a treballar en l'extinció del foc

2 min
Un helicòpter dels Bombers treballant a la serra de Pàndols

BarcelonaLes previsions dels Bombers s'han acabat complint. Preveien un cap de setmana complicat pel risc d'incendis i aquest migdia ja s'ha declarat un foc forestal a la serra de Pàndols, a Gandesa (Terra Alta). L'avís s'ha rebut a les 13.04 i fins a trenta-tres dotacions dels Bombers de la Generalitat han arribat a treballar en l'extinció de l'incendi, quatre de les quals aèries: dos helicòpters i dos avions. Tot i que es tracta d'una zona de difícil accés entre el coll del Torner i Santa Magdalena, a tocar del Monument a la Pau, i que el fort vent que bufa a la zona ha dificultat la feina dels serveis d'emergència, a les 18.30 h els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi. De fet, des de primera hora de la tarda les feines d'extinció han donat els seus fruits i a poc a poc s'ha anat reduint el nombre d'efectius.

L'incendi ha afectat una zona boscosa sense cap nucli urbà ni masies aïllades a prop i segons les primeres estimacions del cos d'Agents Rurals, el foc ha afectat unes 2,2 hectàrees. A primera hora de la tarda, Protecció Civil ha demanat als habitants dels municipis de l'entorn –Gandesa, Corbera d'Ebre i el Pinell de Brai– que no s'acostin a la zona per no dificultar les tasques dels equips d'emergència. "Avís d'incendi forestal a la serra de Pàndols, al costat del camí que puja a la cota 705. Demanem a tota la ciutadania que no circuli pel camí de la Fontcalda", ha anunciat l'Ajuntament de Gandesa aquest migdia. L'alcalde del municipi, Carles Luz, ha admès que es tracta d'una àrea "orogràficament complicada", i més pel vent que hi bufa. "Tot i això, la gestió forestal prèvia ha sigut acurada i crec que ens ajudarà en les feines d'extinció del foc", ha matisat Luz en declaracions al canal 3/24. En la mateixa línia s'ha manifestat els Bombers a les xarxes socials: "Malgrat que cremava una zona sensible, la gestió forestal duta a terme els darrers anys ha evitat un incendi de majors magnituds".

Els Bombers han detallat que el flanc esquerre de l'incendi està ancorat en una zona de cingleres, rocosa, i no es preveu que pugui avançar més. Pel que fa al dret, està pràcticament encercat amb línia d’aigua.

stats