Societat 09/04/2017

Dos incendis cremen 10 embarcacions al Port Fòrum

Un total de 21 persones han sigut ateses i 4 han hagut de ser reallotjades per culpa del foc

Ara
2 min
Una de les embarcacions afectades per l'incendi del port del Fòrum

BarcelonaIncendi múltiple amb fum espectacular aquest diumenge al Port Fòrum, a cavall entre Sant Adrià de Besòs i Barcelona. Poc després que els Bombers de la Generalitat hagin donat per extingit l'incendi de cinc embarcacions que han cremat aquest matí, n'han començat a cremar cinc més al migdia. És a dir, el foc ha cremat un total de 10 embarcacions durant tot avui.

L'incendi ha afectat en total cinc embarcacions properes

El cas és que el primer incendi s'ha declarat a l'interior d'una embarcació al voltant de les 7.00 h per causes que encara s'investiguen. A les 12.30 h, els Bombers han donat per extingit aquest incendi. Passades les 14.30 h, però, una de les embarcacions que estava semienfonsada s'ha tornat a cremar. El vent i el combustible que l'envoltava han traslladat el foc a altres embarcacions pròximes. En el segon incendi s'han cremat cinc vaixells amb diverses afectacions i dos d'ells s'han enfonsat. Com a conseqüència dels dos incendis, s'han calcinat sis embarcacions d'esbarjo, que han acabat enfonsades a les aigües del moll, i se n'han cremat parcialment quatre més. La Capitania del Port Fòrum ha confirmat que les embarcacions afectades tenen entre 19 i 23 m d'eslora.

Una imatge captada per l'Observatori Fabra de la intensa columna de fum generada per l'incendi del port del Fòrum

Una persona ha patit una intoxicació lleu per inhalació de fum i ja ha rebut l'alta. A més, l'incendi ha obligat a desallotjar 21 persones que dormien en els iots afectats, una de les quals menor. Quatre persones han hagut de ser reallotjades, segons han informat fonts municipals. L'incendi ha quedat controlat hora i mitja després i ha obligat els Bombers a retirar del pantalà, com a mesura preventiva, quatre embarcacions d'esbarjo que també estaven amarrades al moll.

Tant el gasoil vessat en l'incendi de les naus, com les restes de les embarcacions enfonsades i de les substàncies escumògenes utilitzades en l'extinció del foc han estat confinats. Els Bombers i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per descobrir les causes de l'incendi.

Com a conseqüència del foc, Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el Pla Especial d'Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya (Camcat). A causa de la gran columna de fum visible des de Barcelona i Badalona, el telèfon d'emergències 112 ha rebut una cinquantena de trucades per alertar de l'incendi. Paral·lelament, el Port Fòrum ha mantingut activat el seu Pla d'Autoprotecció (PAU).

stats