Societat 06/07/2017

Jané signa la convocatòria de 500 noves places de mossos d'esquadra

El conseller d'Interior anuncia que el decret sortirà publicat demà al DOGC

Pau Esparch
2 min
El nou parc mòbil dels Mossos. FRANCESC MELCION

BarcelonaEl conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat que avui ha signat el decret de convocatòria de 500 noves places de mossos d'esquadra. La convocatòria sortirà publicada demà al 'Diari Oficial de la Generalitat' i ha avançat que a partir de dissabte ja es podran presentar les candidatures. Jané ha subratllat que el Govern es va comprometre a tirar endavant aquesta nova promoció de mossos i ha afegit que la convocatòria compleix amb "l'ordenament estatal".

"Tal com s'ha aprovat en una modificació dels pressupostos de l'Estat per al 2017, se'ns permet convocar les 50 places autoritzades per Hisenda i afegir-n'hi 450 més per crear les 500 a què ens vam comprometre", ha assegurat. El conseller ha justificat aquesta convocatòria dient que és per garantir la seguretat de Catalunya. De fet, ha apuntat que l'objectiu del departament és incorporar fins a 1.500 noves places de mossos els pròxims anys.

"Si podem, l'any que ve convocarem 500 places més", ha avançat Jané, que ha afegit que, si és possible, d'aquí dos anys la intenció de la conselleria seria convocar les 500 places de mossos restants. "Catalunya necessita més recursos. Ens fan falta", ha afirmat. Per a aquesta convocatòria, s'elimina el límit dels 35 anys i caldrà tenir el batxillerat. Els interessats a participar en la vint-i-sisena promoció de mossos podran començar a presentar les sol·licituds aquest dissabte.

Defensa dels joves

Després que ahir el major dels Mossos demanés als comandaments del cos que "motivin" els agents joves, Jané ha recollit el missatge i ha fet una crida a "impregnar-los" dels valors de la seguretat, com la proximitat i el compromís. "És una generació que està preparada, però que ha de complir amb l'exigència", ha valorat el conseller d'Interior. Jané ha afegit que els joves transmeten nous valors i noves actituds que no són negatives, al mateix temps que ha demanat "forjar" els futurs lideratges.

stats