Societat 21/07/2012

WWF Espanya elimina el càrrec de president honorífic del rei Joan Carles

Així ho han determinat els socis de l'entitat en defensa de la naturalesa per 226 vots a favor i 13 en contra

Ara
1 min
El rei Joan Carles amb un trofeu de caça a Botswana, l'any 2010.

BarcelonaEl rei Joan Carles deixarà de ser el president d'honor de WWF (Fons Mundial per la Natura). Així ho han determinat els socis de l'entitat en defensa de la naturalesa i els animals en una assemblea extraordinària celebrada aquest dissabte.

Tal com ha avançat 'El Mundo', els socis han determinat per majoria (226 vots a favor i 13 en contra) eliminar el càrrec de president honorífic que el monarca espanyol tenia des del 1968.

La polèmica arran de l'accident del rei Joan Carles durant una cacera d'elefants a Botswana, l'abril passat, en què el monarca espanyol es va trencar el maluc i que va propiciar les seves disculpes en públic, ha precipitat la decisió de l'associació naturalista, preocupada per la imatge internacional. Segons el secretari general de WWF Espanya, Juan Carlos del Olmo, molts socis de l'organització s'han donat de baixa en senyal de protesta arran de l'incident protagonitzat pel monarca espanyol.

Tot i que les caceres d'elefants són legals i estan regulades a països com Botswana, la majoria de socis de WWF ha considerat que no són compatibles amb la presidència d'honor d'una organització que defensa la biodiversitat del planeta i dedica esforços a protegir la natura i la conservació d'espècies en perill d'extinció.

stats