Successos
Societat 02/05/2022

Josep Bou no fa marxa enrere: portarà a la Fiscalia l'incendi del seu cotxe

Colau demana al líder del PP a Barcelona que es disculpi per haver insinuat que es tracta d'un atac de caràcter polític

ARA
3 min
El cotxe de Josep Bou, calcinat

BarcelonaEl líder del PP a Barcelona, Josep Bou, no està disposat a fer marxa enrere en la polèmica creada per l'incendi del seu cotxe després que ell mateix insinués dissabte que es podia tractar d'un atac polític –"Res m'aturarà en el compliment del meu deure i la meva feina", defensava– però que els Mossos d'Esquadra concloguessin que no era un incendi provocat, sinó una avaria mecànica. Amb tot, el grup municipal del PP a la ciutat ha emès un comunicat en què lamenta que la policia catalana no contactés amb Bou fins "hores després" que la premsa ja hagués publicat les conclusions de la investigació i assegura que els Mossos només van fer "dues inspeccions oculars" del vehicle abans de pronunciar-se.

El partit denuncia, també, que l'informe és confidencial i que l'afectat encara no l'ha pogut consultar. Per això, Bou ja ha informat que, lluny de fer marxa enrere, portarà el cas de l'incendi i les "amenaces" rebudes a la Fiscalia. En el mateix comunicat, el PP assegura condemnar "tota mena d'amenaces" que hauria rebut el seu líder a Barcelona durant els últims mesos. Assegura que hi ha hagut amenaces a través de les xarxes i també danys al seu cotxe (rodes punxades, vidres trencats...), a casa seva i a les seves empreses i treballadors.

Bou ha dit que no demanarà disculpes per “dubtar” de la intencionalitat de l’incendi del seu cotxe . A RAC1, ha qüestionat que la policia descarti que fos provocat, perquè la Guàrdia Urbana “està dirigida”, i ha dit que havia rebut tuits “amenaçadors” contra el vehicle. Bou també ha explicat que el cotxe, com que abans ja li havien trencat els vidres i una roda, “estava molt assenyalat”, i que el dia anterior havia anat “a un lloc d’ocupes i s’ho agafen malament aquesta gent”. Segons Bou, el vehicle és “d’alta gamma”, té “una grana seguretat” i havia passat una revisió feia 24 hores. El regidor s’ha mostrat estranyat per la “rapidesa” de l’informe policial, que encara no ha vist: “No han pogut pràcticament revisar res”.

Després de la polèmica generada per l'incendi del cotxe, amb molts representants de l'unionisme polític atribuint l'atac a l'independentisme, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir a Bou que rectifiqués i demanés disculpes per les "greus insinuacions fetes".

Colau assegura que ja havia fet la mateixa petició al regidor del PP en privat, però com que després de fer-se públic l'informe policial el regidor encara no ha reculat en les seves insinuacions, repeteix el missatge en públic: "Un càrrec públic no hauria de generar falses alarmes, ni difondre notícies falses, i especialment en el cas d'un regidor de Barcelona, no hauria d'atacar de manera tan irresponsable la reputació de la ciutat amb insinuacions".

L'alcaldessa critica que tampoc no s'hagin retret de les seves paraules altres líders polítics com l'alcalde de Madrid, José Luís Martínez-Almeida, que en un apunt a Twitter va defensar que el presumpte atac al cotxe de Bou era "el verdader full de ruta de la gent de pau". Dirigents unionistes com la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, o els líders de Cs i Vox al Parlament, Carlos Carrizosa i Ignacio Garriga, van sortir corrents a "condemnar l'atac" després de les acusacions de Bou a les xarxes.

L'incident es va produir dissabte cap a les 11 del matí al carrer del Santuari amb la plaça de Salvador Allende, i el mateix Bou va tuitejar fotografies del vehicle calcinat.

stats