Societat 23/02/2018

Driss Oukabir: “A ella no li he tocat ni un pèl ni ho faria mai”

Jutgen un dels presumptes jihadistes de Ripoll, acusat de maltractar la parella

Montse Riart
2 min
Driss Oukabir moments abans de començar la seva declaració per videoconferència

Girona“No sé de quin maltractament em parla. Només sé que em van detenir”. Driss Oukabir va seguir ahir el seu judici per una denúncia de maltractaments com si la cosa no anés amb ell. Assegut en una sala de videoconferències completament blanca a la presó de Soto del Real, a gairebé 700 quilòmetres de la sala de Girona on se celebrava la vista, es va permetre la llicència de demanar a la seva parella i suposada víctima que “declarés”, i de riure quan compareixien els testimonis. La seva parella no va denunciar els fets i inicialment no volia prestar testimoni. “Que no em prenguin per maltractador. Tot això ve perquè ens portàvem malament amb els veïns”, va dir ell.

La fiscalia demana 19 mesos de presó a Oukabir, que és germà d’un dels terroristes abatuts a Cambrils i és qui va llogar la furgoneta que Younnes Abouyaaqoub va utilitzar a la Rambla. Oukabir està acusat d’estirar del braç la seva parella i gairebé fer-la caure escales avall el 23 de juliol passat, ni un mes abans que es produïssin els atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, que van deixar 16 morts i més de 130 ferits. La fiscalia també assegura que al gener hauria estirat la noia dels cabells a l’escala. Ell ho va negar: “És totalment fals. No li vaig tocar ni un pèl ni ho faria mai”. Una veïna de l’escala que hauria sentit “crits i cops” va ser qui va trucar als Mossos d’Esquadra després de veure l’acusat baixant amb una “barra metàl·lica” de les golfes de l’edifici “estirant” la noia del braç. “Va ser una discussió i res més”, va insistir Oukabir.

L’acusat va admetre que va arribar a casa al matí “perquè havia sortit de festa” i que es va discutir amb la seva parella perquè s’havia enfadat, però va explicar que la cosa no va passar d’aquí i que ni tan sols van sortir a l’escala, com van explicar els testimonis. La seva xicota -eren parella i portaven quatre anys vivint junts- també va declarar per videoconferència i va negar la suposada agressió: “La va arrossegar? La va agafar dels cabells?”, li va preguntar la fiscal. “No -va negar-. Ni em va agafar pel braç ni em va empènyer escales avall”.

En canvi, els agents dels Mossos d’Esquadra que van atendre la noia després de l’episodi del 23 de juliol van assegurar que estava molt nerviosa i que deia que últimament l’acusat “la controlava”, que “no volia viure més amb ell”.

Llarg historial

Segons fonts judicials consultades per l’ARA, l’historial delictiu de Driss Oukabir es remunta al 2009. Aquell any els Mossos el van denunciar per conduir sense carnet. El van condemnar a dos mesos de presó, que va substituir per una multa de 720 euros que ja va pagar. L’any 2013 el jutjat penal número 3 de Girona li va imposar nou mesos de presó per un altre delicte de lesions, que va substituir per una multa de 2.160 euros. Li consten també dos antecedents policials: una detenció per un presumpte robatori amb violència del 2010 i una denúncia per un suposat abús sexual del 2012. Tots dos casos es van arxivar.

stats