Tribunals
Societat Justícia 01/06/2023

El Don Joan estafador, en cerca i captura després de saltar-se un judici

Tot i les cinc condemnes fermes que acumula, Cavallé no ha entrat mai a la presó

2 min
Albert Cavallé arribant ahir a l’Audiència de Barcelona abans del judici, amb unes ulleres que li tapaven mitja cara.

BarcelonaAquest dimarts Albert Cavallé –el també conegut com a Don Joan estafador– havia d'afrontar el quinzè judici derivat de les desenes de denúncies que ha acumulat en els últims sis anys de dones que l'acusen de quedar-se amb part dels seus diners mentre mantenien una relació sentimental. Però no s'hi va presentar. I la jutgessa ha decidit dictar una ordre de cerca i captura, tal com havia demanat la Fiscalia, perquè els Mossos d'Esquadra el detinguin i el facin ingressar preventivament entre reixes. Es tracta d'una situació inèdita per a aquest home, que, tot i acumular cinc sentències fermes, fins ara havia aconseguit esquivar la presó.

Un dels motius que explica que Cavallé hagi pogut mantenir-se fins ara en llibertat és que les condemnes que ha acumulat eren baixes i, o bé la seva defensa ha aconseguit que els hi suspenguessin, o bé les ha commutat per treballs en benefici de la comunitat. El fet que la justícia hagi considerat cadascuna de les 25 denúncies d'estafa diferent de les altres ha fet que aquestes penes tampoc es consideressin un antecedent a tenir en compte en la resta de casos. El pas que ha fet el jutjat penal número 1 de Barcelona aquest dimarts, però, podria suposar un punt i a part en aquest sentit.

La defensa de Cavallé –exercida per l'advocat David Sans– va justificar l'absència del seu client al judici d'aquest dimecres assegurant que s'havia posat malalt, tot i que no va aportar cap justificant al jutjat. Tampoc no ho ha fet en les últimes hores. Fa dos mesos el Don Joan estafador sí que es va asseure al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona per la denúncia conjunta de sis exparelles que l'acusaven d'haver-les estafat. Defensa i acusacions van pactar un acord de conformitat que es tradueix en dues penes menors d'un any i nou mesos per estafa i sis mesos per furt. La secció vuitena té pendent de resoldre si li suspèn o no aquesta condemna.

A més, el Tribunal Suprem encara ha de resoldre el recurs que la defensa de Cavallé va presentar contra una altra sentència de l'Audiència que el va condemnar a tres anys de presó per estafar 70.000 euros a la primera dona que el va denunciar. El processat ha sortit absolt de sis altres procediments i encara té pendents cinc judicis més per estafa, sense comptar aquest últim en què no es va presentar i que ara podria comportar-li l'ingrés a presó.

stats