El jutge manté la llibertat amb càrrecs del pederasta confés dels Maristes Joaquín Benítez

Afegeix la prohibició d'aproximar-se a quatre de les seves suposades víctimes o de comunicar-s'hi

L'Audiència de Barcelona, que investiga la causa contra el pederasta confés del col·legi  Maristes Sants-Les Corts de Barcelona  Joaquín Benítez, ha acordat mantenir la seva llibertat provisional amb càrrecs, tot i que ha modificat les mesures cautelars inicials per afegir-hi la prohibició que pugui aproximar-se a menys de 300 metres o comunicar-se de cap manera amb quatre de les seves suposades víctimes.

El jutge precisa en una nova interlocutòria que, més enllà de retirar-li el passaport, prohibir-li la sortida de l'Estat o impedir expressament que pugui realitzar qualsevol activitat educativa, cultural o d'oci, cal garantir la protecció dels denunciants. De fet, el jutge recorda que Benítez va ser professor de tots quatre i, per això, podria pensar-se que tindria " facilitat d'accés a les víctimes".

La interlocutòria nega així que hi hagi un risc objectiu que el pederasta confés pugui fugir, i ho justifica per la facilitat de localització de l'home, l'absència de vincles familiars a l'estranger o de béns econòmic que li permetin establir-s'hi i, a més, el "compliment indefectible" de l'ordre que té en vigor des del passat 6 de febrer per presentar-se setmanalment al jutjat.