Badalona

L'arbre de Nadal de 40 metres ja il·lumina Badalona

Serà el quart més alt d'Espanya tot i les intencions de l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol

ARA
2 min
L'arbre de Nadal de Badalona s'ha il·luminat davant de milers de badalonins.

BarcelonaJa és Nadal a Badalona. Aquest dissabte s'ha fet l'encesa de llums de l'arbre a la plaça de la Vila, de dimensions relativament normals, davant algunes desenes de persones. Aquest no és, però, el que més gent tenia ganes de veure. A 20 minuts caminant de la plaça de la Vila també s'ha encès un arbre format per 82.000 llums, amb 40 metres d'alçada, i 15 de diàmetre. Milers de persones han assistit a l'encesa de l'arbre instal·lat a la plaça del President Tarradellas (davant del pavelló municipal) que l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, volia que fos el més gran d'Espanya.

Després de competir algunes setmanes amb l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, per veure qui es quedava el títol de l'arbre més gran d'Espanya, sembla que cap dels dos se l'endú. La competició no la guanyarà cap municipi, sinó un centre comercial. Com va avançar RAC1, l'arbre de Nevada Shopping, a Granada, fa 57 metres d'alçada. Això deixa el d'Albiol en quarta posició, també per darrere de Cartes —un poble de Cantàbria— i Vigo. De totes maneres, durant la inauguració de l'arbre, Albiol no s'ha deixat convèncer pels seus contrincants: "Qui té el millor arbre de Catalunya, d’Espanya i del món és Badalona", ha dit.

L'arbre de Badalona s'ha inaugurat amb to festiu, i a l'encesa de llums hi han participat l'Escola de Música Moderna de Badalona i un DJ que ha donat pas a un espectacle de llums. La mateixa seqüència es podrà veure tots els dies laborals a les 18.00 i les 19.00 hores, i els dissabtes, diumenges i festius, a cada hora en punt entre les 17.00 i les 21.00 hores.

Tot i el rebombori generat per Albiol, cal tenir present que el Nadal de Badalona no es limita a l'arbre de 40 metres. Segons ha comunicat el mateix alcalde, enguany serà el primer any en què tots els barris de la ciutat tinguin guarnits nadalencs, en una campanya nadalenca que costarà al consistori badaloní un total d'1,7 milions d'euros. "Nadal ja ha arribat a Badalona", ha escrit avui Albiol a X, antic Twitter.

stats