Societat 07/02/2022

L'Imax es podria enderrocar aquest any per acollir la segona seu del Liceu

La transformació del Port Vell inclou també la reforma del Maremàgnum i més espai públic

Ara
2 min
El Port Vell amb l'Imax al fons

BarcelonaEl patronat del Liceu es reuneix aquest mes d'abril i "tot apunta", segons ha avançat aquest matí el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, que la trobada servirà per tirar endavant el projecte Liceu Mar, l'ampliació del teatre que preveu l'enderroc de l'Imax del Port Vell. "L'enderrocament de l'Imax serà tan ràpid com ho sigui la nostra capacitat de licitar i adjudicar el projecte, és una qüestió burocràtica administrativa", ha afirmat el president del Port de Barcelona en declaracions recollides per l'agència Efe. L'Imax va tancar el 2014 i Calvet espera veure'l enderrocat aquest mateix any.

Tal com va avançar el diari ARA, el projecte de construir una segona seu del Liceu on ara hi ha l'Imax va agafar embranzida quan es va descartar la sucursal privada de l'Hermitage. A diferència del museu rus, que comptava amb el rebuig del govern de Barcelona, l'opció d'obrir una segona seu del Liceu al Port Vell genera més consens. Segons fonts del teatre, el Liceu Mar vol ser "un espai dinamitzador i de referència de la ciutat, obert a tot el públic". Seria la seu del Centre d’Òpera de Nova Creació, impulsaria la producció operística, s'hi podria ubicar l’activitat educativa i El Petit Liceu, una temporada estable de dansa i òperes de cambra.

Una reforma integral

El moll d'Espanya veurà també més canvis, ja que també es preveu enderrocar-hi els antics cinemes Cinesa per fer un nou espai públic més generós que se sumi a l'actual plaça de l'Odissea. Paral·lelament, hi ha prevista la reforma del centre comercial Maremàgnum, que "ja té els permisos i començarà més d'hora que tard", segons les autoritats portuàries. Tot plegat servirà per fer-lo "més accessible i obert a la ciutadania" i permetre que "es vegi més clarament la làmina d'aigua i serveixi per reivindicar la cultura portuària i marítima de Barcelona".

Calvet ha anunciat aquests avenços en la reurbanització del moll d'Espanya, on hi ha el centre comercial Maremàgnum i l'antic Imax, en la inauguració d'unes noves zones verdes al Moll de la Fusta.

Finalment, el Port de Barcelona també ha anunciat que la reforma del moll dels Pescadors "ja està a punt de ser licitada", malgrat que "ha trigat més del que es volia per procediments interns", i que es podrà adjudicar "abans de l'estiu". La voluntat del Port és que les obres al moll dels Pescadors comencin a final d'any.

stats