La Méteo
Societat 17/01/2013

Pausa en les nevades, però no en el vent

Els mapes del temps ens anuncien l'arribada d'una pertorbació molt activa de cara al cap de setmana que deixarà pluja més o menys general i més neu

Manel Cascante
2 min
Vidreres / JAUME MOS

BarcelonaDesprés de gairebé quatre dies de nevades més o menys continuades al Pirineu, aquest dijous deixarà de precipitar, tot i que només de forma transitòria. Els gruixos de neu, que en molts casos superen el metre, i les plaques de vent, faran que el risc d'allaus sigui màxim a la Vall d'Aran i al nord del Pallars, i entre moderat i fort a la resta del Pirineu.

El sol serà el dominador de bona part del territori, tot i alguns núvols prims que seran més abundants cap al País Valencià. Els núvols només seran més o menys espessos al tram central de la costa catalana, així com a Mallorca i Menorca. Es tractarà de núvols baixos que, fins al migdia o primera hora de la tarda, podran deixar escapar algun plugim o xàfec breu.

Tot i el cel clar, avui el vent de mestral es tornarà a deixar sentir a les comarques interiors de Lleida, a les de Tarragona, i al País Valencià. Bufarà amb més energia durant el matí. Les àrees més afectades seran les Terres de l'Ebre, l'entorn dels Ports i les comarques interiors de Castelló i de València. A diferència del que va passar ahir, ja no bufarà en zones menys habituals, com la regió metropolitana de Barcelona. Al Rosselló i a l'Empordà, i també al nord de les Illes Balears, la tramuntana continuarà manxant amb ganes. Meteocat avisa de nou de situació de perill per vent.

Els pròxims dies es tornarà a complicar el temps. Demà augmentaran les nuvolades, i ens tocarà estar molt pendents del pas d'una pertorbació molt activa entre dissabte i diumenge que podrà causar força rebombori meteorològic. Sembla que passarà pel bell mig de Catalunya i el País Valencià. En funció de la posició final que adopti, parlarem de més o menys precipitacions. En qualsevol cas, ens tocarà agafar el paraigua i estar molt atents altre cop per les nevades a tot el Pirineu, tot i que no pas a cotes baixes, si més no, en un primer moment.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats