Societat 01/08/2014

Núria Parlon vol reunir-se amb Rajoy per demanar-li que paralitzi la MAT

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet lamenta no haver obtingut respostes del govern espanyol

2 min
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, davant un cartell de rebuig a la MAT al seu pas per la localitat. / ACN

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per reunir-s'hi i demanar-li que paralitzi la línia de molt alta tensió (MAT) al seu pas per la localitat. Parlon ja va dirigir la missiva al ministre d'Indústria, José Manuel Soria, però com que no va obtenir resposta, ara l'ha enviada a Rajoy. Parlon ha exigit a Rajoy que "es mulli" tenint en compte que "el ministre no ens ha fet cas". "I més ara, quan fins i tot la Comissió Europea obliga l'Estat a dotar-se d'una sèrie de documentació en dos mesos", ha afirmat. La CE va expedientar l'estat espanyol aquest juliol per la construcció de la MAT a Santa Coloma.

Després de no rebre resposta de la carta que va enviar al ministre d'Indústria, José Manuel Soria, Núria Parlon ha decidit dirigir-se directament al president espanyol, Mariano Rajoy, per demanar-li que paralitzi la construcció de la línia de molt alta tensió (MAT) al seu pas per la localitat. A més, Parlon, que havia demanat la reunió amb Soria abans que s'expedientés l'estat espanyol, considera que les reivindicacions de la ciutat s'han vist encara més reforçades des que compten amb "l'empara de la Comissió Europea".

En cas de trobar-se amb Rajoy, Parlon li voldrà comunicar la "insensibilitat del seu govern amb la ciutat" pel que fa al conflicte per la MAT. "Fa molt de temps que diem que el pas de la línia no es podia fer en les condicions que planteja Red Eléctrica, que diu que ja va fer un informe d'impacte mediambiental als anys 70 i que, per tant, ara no necessita res més perquè en té la utilitat pública", ha retret. L'alcaldessa ha remarcat que la ciutat "s'ha organitzat" i s'ha "dotat dels arguments tècnics que justifiquen que la línia ara no és necessària".

Parlon també ha sentenciat que "la línia no l'acabaran". "La molt alta tensió ha de connectar amb l'estació de Collserola, que no ho faran perquè no tenen ni els permisos", ha argumentat. "Per què a Santa Coloma de Gramenet? Només hi ha una justificació, que és que Red Eléctrica cobri", ha acusat.

La Comissió Europea va obrir el 10 de juliol un procediment d'infracció a l'estat espanyol perquè no hauria estudiat l'impacte ambiental abans de construir la MAT entre Sentmenat (Vallès Occidental) i Santa Coloma de Gramenet. Brussel·les vol investigar si les autoritats espanyoles van aplicar correctament la legislació mediambiental comunitària i els ha donat dos mesos de termini per respondre a la seva carta i donar explicacions.

stats