Societat 04/11/2014

L'Audiència de Lleida condemna a 20 anys de presó l'acusada de matar i esquarterar un home de 83 anys

El jurat popular va declarar per unanimitat la dona culpable d'assassinat el 22 d'octubre, després de 3 dies de judici

Acn
2 min

LleidaL'Audiència de Lleida ha condemnat a 20 anys de presó, tal com demanava la fiscalia, l'acusada de matar i esquarterar un home de 83 anys a Lleida el novembre de 2012. El jurat va resoldre per unanimitat, el passat 22 d'octubre després de tres dies de judici que Àngeles S., de 48 anys, era culpable d'assassinat i de profanació de cadàver. Es va considerar assassinat i no homicidi perquè la dona va causar la mort de l'avi quan aquest, a causa de la seva edat, la seva dificultat de moviment i la confiança que li tenia, no va poder defensar-se.

També van considerar per unanimitat que la dona va intentar després desfer-se del cadàver, esquarterant-lo i cremant-lo, tot i que finalment no ho aconseguís. Pel que fa als possibles atenuants, 8 dels 9 jurats van valorar que l'acusada no pateix cap trastorn i tots ells consideraven que la dona és conscient dels seus actes i del que està bé i malament.

El jurat no va creure la versió de la dona, que havia assegurat que va ser segrestada per dos homes al seu pis, ja que els dies que havia estat suposadament segrestada, diversos testimonis la van veure fent vida normal, com ara baixant la brossa o efectuant trucades i enviant missatges de mòbil.

Els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver de l'home emmordassat i en avançat estat de descomposició en una habitació del pis que compartien al carrer Sant Ruf el 21 de novembre de 2012, així com restes de vísceres a la banyera, gases i restes de combustible. El jurat va considerar provat que l'acusada l'hauria matat entre el 15 i el 17 de novembre després de colpejar-lo i asfixiar-lo.

Un cop coneguda la decisió del jurat, la fiscalia va demanar que s'imposés a l'acusada la pena màxima de 20 anys de presó pel delicte d'assassinat. La defensa, en canvi, demanava que es reduís la pena a la mínima de 15 anys. Finalment l'Audiència s'ha pronunciat i ha fet cas del ministeri públic, condemnant Ángeles S. a 20 anys de presó per un delicte d'assassinat i 5 mesos de presó més pel delicte de profanació de cadàver.

stats