Societat 29/12/2014

L'Ice Bucket Challenge deixa més de 100.000 euros a la fundació catalana de l'ELA

La Fundació Miquel Valls agraeix que aquesta campanya viral d'internet que va tenir el seu clímax a l'estiu hagi donat visibilitat a l'esclerosi lateral amiotròfica

Ara
1 min
DE TOTS ELS ÀMBITS 
 Des de magnats de Silicon Valley fins a futbolistes, passant per cantants i actors, molts famosos s’han mullat i s’han  gravat per participar en la campanya #IceBucketChallenge, que vol recaptar fons per investigar l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA).

BarcelonaLa campanya viral Ice Bucket Challenge ha permès a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls recaptar 104.135 euros per ajudar la gent que té aquesta malaltia encara sense cura.

Aquesta iniciativa consistia a penjar un vídeo tirant-se al cim un cubell d’aigua amb glaçons. Abans de fer-ho s’havien de nominar tres persones o grups perquè també ho fessin. Si feien la gravació s’havia de fer un donatiu de 10 euros –o més– a una organització que lluiti contra l'ELA, com és la Fundació Miquel Valls.

El més important de la campanya "ha estat la conscienciació que s’ha fet sobre l’esclerosi lateral amiotròfica, ja que fins ara era una malaltia molt poc coneguda i gràcies a aquesta campanya provinent dels Estats Units s’ha fet molt més visible", destaquen des de la Fundació amb un comunicat.

La fundació catalana d’ELA Miquel Valls actualment atén més de 350 famílies a l’any per tot Catalunya i cada setmana reben entre dues i tres peticiones noves d’atenció.

stats