SOCIETAT
Societat 30/07/2012

L'Institut Cartogràfic xifra en 10.327 les hectàrees cremades per l'incendi de l'Empordà

L'anàlisi de les imatges aèries amb precisió ha permès determinar el nombre total d'hectàrees calcinades

Acn
1 min

BarcelonaL'Institut Cartogràfic de Catalunya ha xifrat en 10.327 les hectàrees cremades per l'incendi de l'Alt Empordà després de captar-ne les imatges aèries amb precisió, rectificar-les convenientment i realitzar-ne una anàlisi. Els resultats obtinguts han permès estimar l'àrea cremada amb més precisió que la resultant de mesurar el perímetre exterior de l'incendi, ja que s'han pogut discriminar les àrees no cremades dins d'aquest perímetre. En aquest sentit, s'han rebaixat les 13.088 hectàrees afectades per l'incendi fins a les 10.327 que realment s'han cremat.

Per obtenir les imatges, dijous passat es va dur a terme un vol amb càmera mètrica digital sobre l'àrea afectada, en el qual es van enregistrar imatges en color i infraroig color de 35 centímetres de resolució. A partir de les imatges s'ha generat una ortofoto d'un metre per píxel de resolució i s'han mosaicat sense dissimular les transicions entre fotogrames en dos productes diferents: un en RGB, per obtenir un color realista, i un altre en IRC (infraroig proper, vermell, verd), per facilitar la fotointerpretació de la zona cremada.

Un cop efectuades les correccions geomètriques i radiomètriques necessàries per poder obtenir una geoinformació de qualitat, s'ha procedit a aplicar-hi tècniques de classificació i fotointerpretació per tal de tenir una estimació de la superfície afectada el més acurada possible.

stats