Societat 26/08/2016

El CIE allibera l'intern amb problemes mentals perquè no pot deportar-lo

L'home tenia una ordre d'expulsió per una condemna per dos delictes de robatori amb violència i lesions

Ara
2 min
El centre d'internament de immigrants (CIE) de la zona franca de Barcelona./ FRANCESC MELCION

BarcelonaEl director del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca (CIE) ha deixat en llibertat l'intern que havia al·legat problemes mentals, segons ha confirmat fonts policials a l'ARA. El jutge havia ordenat commutar la seva condemna de 2 anys de presó per l'expulsió, però els agents han aturat la deportació després que l'home intentés autolesionar-se.

La plataforma Tanquem el CIE havia demanat que l'home, que portava 23 dies ingressat al centre esperant l'expulsió, fos alliberat. Considera que no estava en condicions de ser a les instal·lacions i explicava que havia protagonitzat un intent de suïcidi.

L'home havia rebut l'alta mèdica a l'hospital i els informes posteriors dels metges no recomanaven cap altre tractament. El jutge de control de les instal·lacions, el magistrat Joaquim Aguirre, va comprovar que l'home estava en un habitacle separat de la resta d'interns al CIE i que rebia atenció mèdica.

Segons han explicat fonts policials, ahir la Policia Nacional va intentar embarcar l'intern en un avió rumb al Marroc per executar l'ordre d'expulsió del jutge, però l'estat d'agressivitat i alteració de l'home va desaconsellar culminar la repatriació, per motius de seguretat.

L'ordre del jutge que va acordar la seva expulsió d'Espanya precisava que si no era possible deportar-lo fos posat en llibertat. A l'home l'havien condemnat a 24 mesos de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació i a 21 mesos més per un delicte de lesions.

stats