Societat 01/02/2014

Multitudinària manifestació a Madrid contra la reforma de la llei de l'avortament

La iniciativa 'El tren de la llibertat' arriba a la capital espanyola per mostrar el rebuig a la iniciativa del ministre Alberto Ruiz-Gallardón

Efe
1 min

Madrid'El tren de la llibertat' a Madrid

La iniciativa 'El tren de la llibertat' en defensa dels drets de les dones i en contra de la reforma de la llei de l'avortament ha triomfat aquest dissabte a Madrid, amb el suport d'organitzacions, sindicats i diversos partits polítics. La capital espanyola ha estat la seu aquest dissabte d'una multitudinària manifestació contra l'avantprojecte de llei de l'avortament del govern espanyol, impulsat pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

Aquesta iniciativa, que es va gestar a les associacions la Tertúlia Feminista les Comares i Dones per la Igualtat de Barredos (Astúries), ha rebut el suport des de Madrid de la Plataforma Decidir ens fa Lliures, formada per més de 300 organitzacions de diferents àmbits, i d'associacions de diversos països.

Les organitzadores estimaven que es concentrarien a Madrid milers de persones de tot l'Estat per mostrar al govern espanyol la seva oposició a l'avantprojecte de llei de protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada, elaborat pel ministeri de Justícia i aprovat pel consell de ministres el 20 de desembre passat.

La jornada ha començat a l'estació d'Atocha amb la rebuda, per part d'una representació d'organitzacions de dones, partits i sindicats, al 'Tren de la llibertat', en què viatjaven 300 dones des d'Astúries i diverses províncies del nord d'Espanya. Després ha començat una manifestació pel centre de Madrid. Posteriorment, un grup de dones registrarà un document al Congrés en què rebutgen l'avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament.

stats