Societat 26/07/2015

Participació del 55% en la consulta del Lluçanès, per sobre del requisit mínim perquè sigui vàlid el resultat

Els 13 locals de votació han tancat a les vuit del vespre. "Estem molt satisfets de la participació i de la mobilització", diu Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès

Ara
1 min
Una noia escull papereta amb una enganxina de la plataforma 'El Lluçanès és comarca' enganxada a l'esquena / ACN

Prats de LluçanèsUn 55% de persones han votat en el procés participatiu d'aquest diumenge als 13 municipis del Lluçanès, que decideixen si es volen convertir en la 43a comarca de Catalunya.

Aquesta xifra de participació supera el 35% de participació mínima que ha fixat el departament de Governació perquè sigui vàlid el resultat. Davant d'aquest èxit de participació, l'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, s'ha mostrat eufòric: "El 35% serà superat còmodament. Estem molt satisfets de la participació i la mobilització", ha assenyalat.

Han votat 3.756 persones d'un cens de 6.790 més grans de 16 anys. Perquè el Lluçanès es converteixi en comarca s'exigeix que hi hagi un mínim d'un 35% de participació i que la meitat dels municipis votin a favor del ''. Una participació que ha estat àmpliament superada.

Fins al migdia, Alpens era el municipi que registrava més participació i Olost, el que menys. A les sis de la tarda ja havien votat un 42,67% de persones.

Els 13 municipis que participen en la votació són Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d'Albars, Sobremunt, Santa Maria de Merlès i Sant Feliu Sasserra. Si guanya el 'sí', el Berguedà perdria un municipi (Santa Maria de Merlès) i també el Bages (Sant Feliu Sasserra). Osona, per la seva banda, en perdria 11 i passaria de 51 a 40.

Els 13 locals de votació del Lluçanès s'han tancat a les vuit del vespre.

stats