Societat 23/03/2017

Recuperen el cos d'un dels pescadors desapareguts al port de Barcelona

Un robot de Salvament Marítim havia localitzat el cadàver aquest matí

Ara
2 min
Imatge d'una de les embarcacions de l'operatiu de cerca dels dos mariners desapareguts

BarcelonaSalvament Marítim ha localitzat i recuperat un cos a vora d''El Fairell', el pesquer enfonsat. Ara s'està treballant en la identificació del cadàver, segons fonts de la Confraria de Pescadors de Barcelona, per confirmar que es tracta d'un dels dos mariners que van desaparèixer dilluns quan el vaixell on feinejaven fos envestit per un buc mercant rus. Els altres dos tripulants van ser rescatats.

El robot que ha permès localitzar el cos va començar les immersions ahir a les vuit del vespre i ha treballat durant tot el matí. Segons fonts de la Confraria de Pescadors consultades per l'ARA, al matí ja s'ha descartat que els mariners estiguessin atrapats dins el vaixell enfonsat. El robot s'ha instal·lat al buc 'Clara Campoamor', des d'on han seguit per control remot la recerca del patró d''El Fairell' i el seu germà.

Els responsables de l'operatiu han explicat que en la primera fase de les operacions submarines, el robot va netejar el casc i va retirar els obstacles que li impedien apropar-se al pesquer, enfonsat a gairebé 160 metres de profunditat. Després s'ha dut a terme una inspecció del pesquer, i s'ha descartat que els cossos estiguessin a l'interior. Al final, s'ha buscat pels voltants del vaixell, i ha estat aleshores quan s'ha localitzat el que semblava ser un cos.

Precisament avui un jutjat de Barcelona ha obert una investigació per la topada entre el mercant rus i 'El Fairell'. El titular del jutjat d'instrucció 19 de la capital catalana ha citat a declarar en qualitat d'investigats el capità i el primer oficial del mercant rus demà, divendres. De moment, la investigació s'ha obert per un delicte d'imprudència, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El jutjat també està intentant esbrinar qui és la propietària del buc mercant i l'asseguradora.

stats